3 must-visit mode expo’s

Nog op zoek naar een aangenaam tijdverdrijf voor de komende weekends? Dit zijn enkele must-visit mode expo’s!

Hello, my name is Paul Smith

De expo rond designer en wielerfanaat Paul Smith vertrekt op reis. Hun eerste stop: het Hasseltse Modemuseum. Samen met zijn vrouw begon Smith z’n eerste winkel: ‘Paul Smith Vêtements Pour l’ Homme’. Voor de gelegenheid werd het miniscule winkeltje nagebouwd. Intussen heeft Smith verschillende winkels over het Verenigd Koninkrijk en doet hij ook goede zaken in het buitenland. Er kwam een vrouwenlijn en ook een (zonne)brillencollectie. Die is trouwens in onze winkel verkrijgbaar 😉 Een aanrader voor wie zich wil verdiepen in de wereld van kunst, fotografie, design en fietsen. Lees zeker ook het artikel op onze blog.

30 januari tot 7 juni – Info: www.modemuseumhasselt.be

Dries Van Noten Inspirations

Vanaf 13 februari kunnen modeliefhebbers terecht in het Antwerpse MOMU. Daar start de expo ‘Inspirations’ rond Dries Van Noten. Aan de hand van verschillende thema’s leidt de ontwerper je op visuele wijze door z’n inspiratiebronnen en creaties. Die invloeden en/of parallellen geeft hij weer in een gecombineerde tentoonstelling met het werk van verschillende kunstenaars. Mode overgoten met beeld. 

13 februari – 19 juli – Info: www.momu.be

Jean-Paul Gaultier

Een snuifje cultuur in het buitenland? Jean-Paul Gaultier krijgt een expo in het Grand Palais van Parijs. Wat mag je verwachten: ongeziene stukken van de ontwerper, zowel haute couture en prêt-à-porter, gecreëerd tussen 1970 en 2013. Daarnaast ontdek je er theaterkostuums, filmscènes, concerten, videoclips, … waar Gaulthier aan (mee)werkte. 

1 april tot 3 augustus – Info: www.grandpalais.fr

 
Winkelwagen
Scroll naar boven