3 redenen waarom een zonnebril ook in de winter belangrijk is

Een zonnebril niet van belang in de winter? Think again! Wij geven je 3 belangrijke redenen waarom investeren in een zonnebril (op sterkte) de moeite loont!

Het belang van een zonnebril in de winter

In de zomer is een zonnebril zonder twijfel een niet te missen accessoire. De winter associëren we met regenachtige dagen, dikke truien en warme sjaals. Wie denkt er nu aan zon? Nochtans mag het belang van een kwalitatieve zonnebril in de winter niet onderschat worden. Here’s why!

1. Verblinding door de laagstaande zon

Heel wat mensen hebben steevast een reservebril in de wagen, maar heb je ook een zonnebril binnen handbereik? Het opkomen en ondergaan van de zon kan heel mooi, maar ook heel gevaarlijk zijn. Het felle zonlicht leidt tot gevaarlijke situaties in het verkeer, of je nu op weg bent met de wagen, de fiets of te voet.

Door de verblindende zon merk je andere weggebruikers minder snel op. Denk maar aan overstekende voetgangers of fietsende scholieren. Wist je dat heel wat van die – vermijdbare – ongelukken gebeuren tijdens de spitsuren? Net op die momenten staat de zon lager.

Investeer daarom in een kwalitatieve zonnebril, al dan niet op sterkte. Kies bij voorkeur eentje met (oranje) bruine glazen, die verhogen het contrast. Want zo’n toegeknepen ogen, dat helpt niet echt veel toch?

Het belang van een zonnebril in de winter - optiek Lammerant
Het belang van een zonnebril in de winter - optiek Lammerant Deinze

2. Schadelijke gevolgen uv-straling

Iedereen weet dat de zon schadelijke uv-stralen uitzendt, maar wist je dat uv-straling ook in de winter gevaarlijk is? Net tijdens de wintermaanden november tot maart, weerkaatsen er meer zonnestralen op oppervlaktes zoals een natte rijbaan of sneeuw. In sneeuwgebieden kan die weerkaatsing oplopen tot maar liefst 95%. In de zomer reflecteert de groene omgeving slechts een 5 à 10% van het licht.

Onderzoek heeft aangetoond dat uv-licht oogaandoeningen zoals cataract en maculadegeneratie kan veroorzaken. Een zonnebril in de winter is dus zeker een must. Plan je binnenkort een skireisje of wandelvakantie in de bergen? Draag dan altijd een skibril of beschermende zonnebril.

In de winkel ontdek je ieder seizoen de mooiste skibrillen van Moncler, maar ook modemerken als Gucci, Chloé of Celine hebben dikwijls een opvallende skibril in collectie.

3. Statement sunnies

Naast de beschermende functie, zien meer en meer mensen een zonnebril als een stijlvol modeaccessoire. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Of je nu op zoek bent naar een tijdloos exemplaar, een kleurrijke zonnebril, black statement sunnies, een sport- of skibril… In ons ruim assortiment vind je zeker jouw ding. Een volledig overzicht van onze merken vind je hier.

Onze zonnebrillen zijn er in verschillende prijscategorieën, zo vindt iedereen zeker iets dat past bij zijn of haar stijl en budget.

Het belang van een zonnebril in de winter - optiek Lammerant

Zonneglazen met optimale uv-bescherming

Voor een zonnebril met kwalitatieve, uv-beschermende glazen raden wij jou aan de opticien te bezoeken. Wie veel tijd buitenshuis of in de wagen doorbrengt, kan bijvoorbeeld baat hebben bij een zonnebril met gepolariseerde glazen. Een gepolariseerde zonnebril filtert storende reflecties van het zonlicht op natte wegen, gras of water. Heel wat brillenmerken zoals Serengeti, Tom Ford, DITA of Chanel beschikken over gepolariseerde zonnebrillen.

Draag je contactlenzen of een bril op sterkte? Investeer dan in een zonnebril met (gepolariseerde) zonneglazen op sterkte. Zo geniet je van een optimaal zicht én maximale bescherming. Een van onze erkende optometristen helpt jou graag verder met een oogmeting.

Als vakopticien geven wij jou bovendien graag meer advies omtrent de juiste montuur- en glaskeuze.

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Winkelwagen
Scroll naar boven