back to top
Het belang van een zonnebril in de winter - optiek Lammerant

Ondervond je de voorbije dagen hinder van de laagstaande zon? Dan denk je best eens na over het belang van een zonnebril in de winter.

 

Het belang van een zonnebril in de winter

In de zomer is een zonnebril een vast item in jouw look. De winter associëren we met koude, regenachtige dagen, dikke truien en warme sjaals. Wie denkt er nu aan zon? Nochtans mag het belang van een kwalitatieve zonnebril in de winter niet onderschat worden.

Hieronder ontdek je 3 belangrijke redenen waarom investeren in een degelijke zonnebril, al dan niet op sterkte, zeker de moeite is!

1. Schadelijke effecten uv-straling

Iedereen weet dat de zon schadelijke uv-stralen uitzendt, maar wist je dat de uv-straling vooral in de maanden november tot maart hoog oploopt? Onderzoek heeft aangetoond dat uv verschillende oogaandoeningen zoals cataract en maculadegeneratie kan veroorzaken. En net tijdens de wintermaanden weerkaatsen er veel meer zonnestralen op oppervlaktes zoals een natte rijbaan of sneeuw. In sneeuwgebieden kan die weerkaatsing oplopen tot maar liefst 95%.

Een zonnebril in de wagen is dus zeker een must. Plan je binnenkort een skireisje of wandelvakantie in de bergen? Draag dan altijd een ski- of zonnebril!

2. Verblinding

In de winter staat de zon laag bij de aarde. De zonnestralen vallen schuin in, waardoor het felle zonlicht je zicht belemmert. Dit leidt tot gevaarlijke situaties in het verkeer, of je nu op weg ben met de wagen, de fiets of te voet. Een zonnebril kan verblinding door de zon gemakkelijk voorkomen. Het is daarom aangeraden te investeren in een kwaliteitszonnebril, al dan niet met glazen op sterkte.

3. Statement sunnies

Naast de beschermende functie, zien meer en meer mensen een zonnebril als een stijlvol modeaccessoire. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Of je nu op zoek bent naar een tijdloos exemplaar, een kleurrijke zonnebril, black statement sunnies, een sport- of skibril… In ons ruim assortiment vind je zeker jouw ding. Een volledig overzicht van onze merken vind je hier.

Onze zonnebrillen zijn er in verschillende prijscategorieën, zo vindt iedereen zeker iets dat past bij zijn of haar stijl en budget.

 

Het belang van een zonnebril in de winter - optiek Lammerant

 

Wij helpen je graag verder!

Als vakopticien geven wij jou graag advies omtrent de juiste montuur- en glaskeuze. Draag je contactlenzen of een bril op sterkte? Investeer dan in een zonnebril met glazen op sterkte. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel.