5 brillentrends herfst/winter 2022

Benieuwd naar de mooiste brillentrends voor het komende najaar? Wij lijstten onze 5 favoriete brillentrends voor herfst/winter 2022 voor jou op!

5 brillentrends herfst/winter 2022

1. Brown is the new black

Zeg vaarwel tegen die zwarte bril (al blijft het een tijdloze klassieker) en kies voor een bruine montuur. Je kan wegdromen bij een rijk kleurenpalet: warme karamel tinten, de gekende tortoiseprint, intens chocoladebruin… Keuze ten over! En zo staat wel iedereen met een bruine bril!

Bovendien is dit een kleur die je gemakkelijk met je verschillende looks kan combineren. Niet meer twijfelen, toch? 😉

5 brillentrends herfst/winter 2022 - Optiek Lammerant Deinze

2. Een, twee, drie, vierkant

Bye bye ronde bril, hello vierkant exemplaar! De vierkante bril verliest niet aan populariteit, integendeel. Hoewel het voor velen aanvankelijk wat wennen was aan de opmars van hoekige frames, merken we dat jullie er intussen helemaal klaar voor zijn! Daarnaast blijft de octagonale vorm, een achthoekige bril dus, in heel wat collecties opduiken.

Uiteraard moet je bril passen bij de vorm van je gezicht. Wees gerust, wij geven je eerlijk advies! Zo kan een vierkante bril met afgeronde hoeken toch mooi passen bij een hoekiger gezicht, terwijl een strak model de perfecte keuze is voor een ronder gezicht.

5 brillentrends herfst/winter 2022 - Optiek Lammerant Deinze

3. Be bold

Het is overduidelijk: jouw nieuwe bril mag in de schijnwerpers staan. De ontwerpers kiezen resoluut voor brillen met massieve volumes. Sommige designs voelen zelfs een tikkeltje oversized aan. Deze robuuste frames zijn er niet enkel in gekleurd acetaat, maar ook in transparante versies. Denk maar aan een doorschijnende kristalkeur of semi-transparante (grijs)blauw. Die laatste doet het vooral heel goed in de mannencollecties.

Helemaal jouw ding? Kom dan zeker de brillen van Emmanuelle Khanh, Tom Ford, Ahlem of Saint Laurent proberen!

5 brillentrends herfst/winter 2022 - Optiek Lammerant Deinze

4. Kleur je dag

Deze winter mag kleur niet ontbreken, niet in je outfit, maar ook niet in je bril! De belangrijkste trendkleuren voor deze winter zijn ongetwijfeld groen en blauw. We spotten de kleur tussen de hippe zonnebrillen van Isabel Marant, maar evengoed tussen de tijdloze frames van ons nieuwe brillenmerk Lunor of de brillen van Yellows Plus. Klaar om je hart te laten veroveren?

Of je nu blond, bruin of rood haar hebt, zowel een groene als blauwe bril kan jouw gezicht helemaal doen opleven. Durf je toch niet all the way gaan? Ga dan voor een subtieke kakigroene kleur, al dan niet gecombineerd met metaal of voor een montuur in semi-transparant acetaat. De kleur zet jouw ogen in de kijker, maar blijft zo toch subtiel.

5 brillentrends herfst/winter 2022 - Optiek Lammerant Deinze

5. Details are key

Nog niet helemaal tevreden met jouw look? Een hippe zonnebril vormt de perfecte finishing touch! En dan mag ie gerust een speciale afwerking hebben. Bij modemerken als Gucci, Celine of Fendi sieren opvallende logo’s de veren van de zonnebril.

Chanel houdt dan weer van (zonne)brillen afgewerkt met gestropt leer, een subtiele knipoog naar de riempjes die de taille van heel wat modellen sierden. Ook de Chanel brillen met leder doorvlochten veren & charms zijn het proberen waard! Niet vies van een dosis glitter of parels? Dan ben je bij Jimmy Choo aan het juiste adres.

Ontdek de nieuwste brillenmode in de winkel

Smaakt naar meer? Kom de brillencollecties en trends voor herfst/winter 2022 zelf ontdekken in de winkel. Wij begeleiden je met veel plezier bij je keuze.

In afwachting kan je altijd wat inspiratie opdoen via onze social media kanalen, Facebook & Instagram.  Tot binnenkort!

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Winkelwagen
Scroll naar boven