5 brillentrends zomer 2023

Benieuwd naar de mooiste brillentrends voor deze zomer? Wij zochten het uit voor jou. Ontdek hier dé 5 musthave brillentrends voor zomer 2023!

Dé 5 brillentrends voor zomer 2023

1. Be bold

Het is overduidelijk: jouw nieuwe bril mag in de schijnwerpers staan. De ontwerpers kiezen resoluut voor robuuste brillen & zonnebrillen. Het voordeel van zo’n acetaten zonnebril? Hij heeft geen neuspads, dus als je jouw zonnebril soms op het hoofd zet, kan ie alvast niet in je haren blijven hangen!

Helemaal jouw ding? Kom dan zeker de brillen van Gucci, Tom Ford, Ahlem of Saint Laurent proberen! Of lees snel verder en ontdek de andere must-try brillentrends zomer 2023.

5 brillentrends zomer 2023 - Optiek Lammerant Deinze
5 brillentrends zomer 2023 - Optiek Lammerant Deinze
5 brillentrends zomer 2023 - Optiek Lammerant Deinze

2. Back to the 50’s

Heren, no worries, er komen nog meer brillentrends aan, maar eerst eentje exclusief voor dames…

De vlindervormige zonnebril, immens populair in de jaren ’50, maakt dit seizoen een comeback! Kijk maar naar de kleurrijke, grasgroene versie van Emmanuelle Khanh of subtiele papillon look bij Loewe.

Je combineert deze ultravrouwelijke cat-eye sunnies met zowel een nonchalante festival look, als een feestelijke outfit!

5 brillentrends zomer 2023 - Optiek Lammerant Deinze

3. Good mood boost

Een kleurrijke zonnebril fleurt niet alleen jouw outfit op, maar is ook een instant ‘good mood boost’. Waag jij je aan een trendy neonkleur of liever een subtiele pasteltint? Een kleur die we deze zomer zowel tussen de brillen als zonnebrillen spotten is roze. Dat gaat van oudroze tot knallend fuchsia.

Bij de collecties van Emmanuelle Khanh, Theo of Isabel Marant ben je in elk geval aan het juiste adres! Klaar om je hart te laten veroveren?

5 brillentrends zomer 2023 - Optiek Lammerant Deinze

4. See-through

Durf je niet all the way gaan? Ga dan voor een montuur in een semi-transparant kleurtje. We spotten deze doorschijnende brillen bij onder meer Lunor, Yellows Plus, Fendi… Van ijzig blauw, mosgroen en zachtroze tot zelfs een volledig doorschijnende kristalkleur. Keuze ten over!

De zachte kleur zet jouw ogen in de kijker, maar blijft toch subtiel. Het doorschijnende effect van het acetaat maakt ook de robuuste frames net wat zachter van uitstraling.

5 brillentrends zomer 2023 - Optiek Lammerant Deinze

5. Combiné

Hoewel metalen monturen iets minder aanwezig zijn in de collecties, zorgen wij steeds voor een mooie selectie. Dikwijls gaat het om gecombineerde brillen, waarbij het kader zowel bestaat uit metaal en acetaat. Denk maar aan een nonchalante ronde bril in metaal, met een gekleurd kunststof randje.

Zo ontstaan er mooie combinaties van rosé goud met blauw, goud met tortoise gespikkeld acetaat of zilver met groen.

 

Kom passen in de winkel

Kom de mooiste brillenmode en leukste trends nu zelf proberen in de winkel. Wij begeleiden jou graag in je keuze.

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Winkelwagen
Scroll naar boven