A.P.C. X Persol: Italiaans erfgoed ontmoet Franse mode

Voor het eerst in 25 jaar pakt Italiaans brillenmerk Persol uit met een nieuwe collab.

Italiaans erfgoed ontmoet Franse mode

Samen met het Franse kledingmerk A.P.C. lanceert Persol een exclusieve herinterpretatie van de iconische 649 zonnebril. Oorspronkelijk ontworpen in 1957 voor tramchauffeurs, werd de 649 zonnebril pas legendarisch toen Marcello Mastroianni hem in 1961 droeg in de film ‘Divorce, Italian Style’. Bij ons doet die naam misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar in Italië wordt hij beschouwd als een van de grootste Italiaanse filmsterren ooit.

A.P.C. X Persol

Persol is nogal gehecht aan z’n herkenbare stijl. Daarom werd gekozen te spelen met de kleur van het acetaat en de zonneglazen, én niet zozeer het ontwerpen van een compleet nieuwe zonnebril. Vooral de witte versie was vrij gedurfd. ‘Ik vind het erg leuk om een ??zonnebril te dragen zodra het zonnig is. Voor mij maakt een zonnebril deel uit van je karakter en zegt het – net als schoenen – wie je bent. Het resultaat van deze A.P.C. X Persol collab kan je dagdagelijks dragen. Met de witte versie brengen we een eerbetoon aan Kurt Cobain zonder af te wijken van de Persols herkenbare stijl.’ – Jean Touitou, oprichter van A.P.C.

De oprichter van A.P.C. is zelf een van de gezichten op de campagnebeelden. Daarnaast ging de keuze naar Joseph Mount, oprichter en zanger van de Britse band Metronomy en de Amerikaanse singer/songwriter Sky Ferreira. De Persol X A.P.C. zonnebril is verkrijgbaar in drie kleuren.

Shop de 3 kleuren online of probeer ze in de winkel! En als je dan toch bezig bent, neem meteen een kijkje naar de andere Persol zonnebrillen.

[lammerant_products_feed ids=”23405,23407, 23417,23403″ columns=”4″]

Naar de webshop

Winkelwagen
Scroll naar boven