08/12/2015Bescherm je ogen tegen blauw licht

08/12/2015
Bescherm je ogen tegen blauw licht

We wisten al dat blauw licht, afkomstig van led-schermen, tablets en smartphones, een negatieve invloed heeft op ons slaaphormoon melatonine en zo onze biologische klok overhoop haalt. Maar ook je ogen kunnen hinder ondervinden.

Slaapproblemen

Zodra de zon opkomt en het licht wordt, stopt de afscheiding van melatonine in onze hersenen en start het proces van ontwaken. Eens de avond valt, maken we opnieuw melatonine aan. Wie de hele avond met z’n laptop op de schoot zit, kan daarom soms moeilijk de slaap vatten.

Onze tip: Laat je smartphone of tablet ‘s avonds zo veel mogelijk voor wat het is. Geen optie? Probeer dan eens F.Lux. Deze software zorgt dat de kleur van je scherm zich aanpast aan ieder tijdstip. Zo zal het ‘s avonds een warme, rode gloed krijgen wat rustgevender is. Voorlopig is hij als app enkel beschikbaar voor Android onder de naam Twilight. Getest en goedgekeurd.

Blauw licht, schadelijk voor de ogen?

Maar ook ons zicht ondervindt hinder van het gebruik van digitale apparaten. Je herkent je misschien wel in volgende symptomen:

  • Rode ogen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Troebel zicht of vermindering van contrast

Omdat onze klanten steeds meer klachten hebben, ontwikkelden zowel Hoya als ZEISS een coating die blauw licht blokkeert. Wie op het werk voornamelijk de computer gebruikt, kan dus zeker baat hebben bij een bureaubril met speciale filter. Meer weten? Vraag vrijblijvend meer informatie in onze winkel.

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.