Bescherm je ogen!

Op onze blog kon je eerder lezen over het gevaar van UV voor je ogen. Oogartsen benadrukken nog eens dat zonlicht net zo schadelijk is voor je ogen als voor je huid. Twijfel niet en kies voor een zonnebril met kwaliteitsvolle glazen. Er zijn voldoende exemplaren die zowel mooi ogen als bescherming bieden. We zetten alles even op een rijtje.

#Protectyoureyes

  1. Opticien: Koop je een zonnebril online? Doe dat dan bij een erkende opticien en niet op dubieuze websites. Eerst en vooral bestaat er dan al twijfel over de echtheid van het product – denk maar aan de vele namaak Ray-Ban – en ook de kwaliteit is onvoldoende. Al naar gelang jouw wensen en activiteiten, kiezen we samen met jou het beste glas(kleur).
  2. Kinderen: Kinderen zijn extra kwetsbaar. Hun ogen zijn uitermate gevoelig voor UV-straling. Net zoals je hun huid insmeert met zonnecrème, moeten ze in een zonnebril dragen. De meeste schade aan de ogen heb je opgelopen tegen een leeftijd van 20 jaar. Dat komt omdat heel wat kleine kinderen en jongeren geen zonnebril dragen. Zonnebrillen zijn er in alle maten, ook voor baby’s en peuters.
  3. Labels: Labels als 100% UV bescherming, UV-400 … zijn te vertrouwen, mits aankoop in een erkende optiekzaak. Europese normen bepalen de filterkwaliteit van een zonnebril. Koop daarom altijd een bril met het CE-kenteken. In de meeste zonnebrillen vind je ook een cijfer terug, dat verwijst naar het absorptieniveau van de glazen. Gepolariseerde glazen bieden geen extra bescherming tegen UV-stralen, maar verminderen reflecties of weerkaatsingen op sneeuw- of wateroppervlaktes.
  4. Geen zon, toch een zonnebril: Zelfs als er wat wolken voor de zon hangen of het regent, is een zonnebril geen overbodige luxe. Overdag kan het zonlicht nog steeds onze ogen bereiken. Vooral op momenten dat de zon laag staat – ‘s ochtends vroeg of in de late namiddag – zal je meer hinder hebben van de zon.
  5. Fel licht: Knijp je vaak jouw ogen toe tijdens bijvoorbeeld het autorijden? Dan verdraag je waarschijnlijk geen fel licht. Zorg dat je altijd een zonnebril bij de hand hebt, want als onze ogen langdurig worden blootgesteld aan zonlicht, dringt er een heleboel ultraviolet licht in onze ogen binnen. Dat kan oogziektes zoals staar veroorzaken, de lens vertroebelen of zelfs schade aan het netvlies veroorzaken.

Ontdek alle zonnebrillen in de winkel van Optiek Lammerant. Ook voor een zonnebril op sterkte kan je bij ons terecht. Bovendien geniet je dan van onze zonneglasactie. Tot snel!

Winkelwagen
Scroll naar boven