back to top
Chanel eyewear herfst/winter 2020-2021 - Optiek Lammerant Deinze

Zoals de echte fans vast al weten, stellen wij jullie ieder seizoen de nieuwste Chanel brillen en zonnebrillen voor. Ontdek samen met ons de Chanel eyewear collectie voor herfst/winter 2020.

 

Chanel eyewear herfst/winter 2020-2021

De Chanel eyewear collectie voor herfst/winter 2020-2021 bestaat uit 5 nieuwe reeksen. Enerzijds spotten we brillen met tweed accenten, anderzijds zien we brillen en zonnebrillen afgewerkt met leer.

1. Tweed design

Thema 1 staat helemaal in het teken van… tweed! Wist je dat het gebruik van tweed bij Chanel voortkomt van de klederdracht van de Duke of Westminster? Tegenwoordig gebruik het modehuis tweed niet enkel in hun kledij, maar ook in accessoires. Dat hoef je heus niet letterlijk te nemen, er komt namelijk geen stof aan te pas. Glanzende, metalen accenten met tweed-effect clashen met de matte afwerking van het acetaat. Kijk maar naar de oversized zonnebril gedragen hierboven of het middelste model op de foto hieronder.

2. Tweed inside

Jawel, tweed vanbinnen. Hoe kan dat, vraag je? Bij deze techniek worden metallic draden tussen twee acetaatplaten ingeweven. Zo ontstaat een heel vrouwelijk en elegant effect. Sommige modellen hebben veren in see-trough kleuren, wat uitmondt in een heel frisse resultaat. Die lichte kleurtjes zijn perfect voor mensen met een donkere teint! De ‘Tweed Inside’ monturen zijn bovendien iets toegankelijker dan de gedurfde designs uit het voorgaande thema.

Chanel eyewear herfst/winter 2020-2021 - Optiek Lammerant Deinze

3. Ligne titane

Een uitloper van beide tweed verhalen. De brillen en zonnebrillen uit de collectie ‘Ligne Titane’ bestaan uit titanium. Titanium is een hypoallergeen materiaal dat huidirritatie voorkomt. De structuur is even sterk als staal, maar 45% lichter. Het titanium frame is verrijkt met 3D tweed patroon en gelaserd CC logo. Zo ontstaat een heel moderne look & feel.

4. CC Chain

Naast tweed, is ook het gebruik van leer typerend voor het modehuis Chanel. In de reeks ‘CC Chain’ draait alles rond Coco Chanels liefde voor de ketting. Wie goed kijkt, ziet dat het frame bestaat uit een ineengevlochten CC-ketting, doorweven met kalfsleer. Vervolgens loopt het leder – als een echte ketting – door tot in de veren. Ga jij voor een model met ketting rondom de volledige bril, of enkel in de veren? Kies je favoriete look!

5. Soft Leather

Een iets soberdere lijn, maar ook met een sensuele afwerking in leer. Hier koos het modehuis voor natuurlijke acetaattinten, gecombineerd met de warme look van kalfsleer en een gloednieuwe CC-handtekening op de voorkant. De ‘Soft Leather’ collectie is zo het toonbeeld van soberheid en verfijning.

Fan van tweed, het chain effect of toch eerder de sunnies afgewerkt met leer? Je ontdekt de complete brillencollectie exclusief bij optiek Lammerant in Deinze.