back to top

De afgelopen maand stelden we elk onze 3 favoriete brillen aan je voor. Nu het einde van het jaar in zicht komt, sluiten we af met de top 3 van Chris!

1. Anne & Valentin

Als eerste koos ik voor het model Kodex: een bril uit de Kromatics reeks van het Franse merk Anne et Valentin. De Kromatics zijn het resultaat van diepgaand onderzoek en vergden innovatieve en technische vaardigheden van de fabrikant. Het voorstuk is namelijk opgebouwd uit meervoudig gelaagd materiaal, geïnspireerd op Lichtenstein, eigentijds glas-in-lood en plexiglas. Het materiaal ademt transparantie waardoor het zowel vol als luchtig aandoet.

Deze Anne et Valentin bril draag ik persoonlijk. Het is een speelse vorm in een zachte kleurencombinatie van tortoise bruin aan de bovenzijde, met transparante hoekjes en een blauw-grijze onderste helft. De ruitvorm accentueert mijn blik. Het past bij mijn optimistische, onafhankelijke en vrije persoonlijkheid.

Voor een subtiele hippe en frisse look.

2. Cartier

De Panthère Wild van Cartier is een creatieve en vrouwelijke bril die het midden laat tussen rond en subtiel papillon. De zacht goudkleurige scharnierhoeken zijn afgewerkt met een panterhoofd – met zwarte gelakte vlekjes én groen gelakte ogen – die zich als het ware in het kunststof front vastbijt.

De combinatie van het bruin gevlamde tortoise en de zachte champagnegouden veren maakt dat deze Cartier bril jouw gezicht flatteert. Een klassieker in een modern jasje!

3. Chanel Quilted Crush

Tenslotte koos ik voor een papillon bril uit Chanel’s nieuwste Quilted Crush collectie, geïnspireerd door de ‘Coco Crush’ juwelenlijn. De Chanel Quilted Crush collectie herken je aan het gewatteerde design op de veren, zoals in de foto hieronder.

Het quilting effect stamt uit de periode dat Coco Chanel samen was met Étienne Balsan. Hij leerde haar paardrijden. In die tijd droegen deze paardengekke mannen gewatteerde jackets. Deze print gebruikte Coco Chanel voor het eerst in 1955 wanneer ze de 2.55 handtas voorstelde. Die was gemaakt uit zacht leder dat diagonaal gestikt werd om zo het Quilting effect te creëren.

De veren zijn onderaan het front van de bril gemonteerd, wat een tijdloze retrostijl creërt. Dit alles zorgt voor een gesofisticeerde, sensuele en heel erg vrouwelijke look, wat perfect dat Parijse tintje weerspiegelt. Een toppertje als je het mij vraagt!

Christa

© Chanel