Het verhaal achter… Christian Roth

Met Christian Roth hebben we er een iconisch luxemerk bij en daar worden we oprecht gelukkig van!

Christian Roth: hoe het begon

Het brillenmerk is in 1983 opgericht door Christian Roth en Eric Domège. De twee ontmoetten elkaar in New York. Christian Roth werkte er in de optiek, terwijl Eric Domège als modefotograaf aan de slag was. Hun oorspronkelijk idee was om brillen te ontwerpen voor de modeshows van bekende couture huizen. In 1985 verschenen hun eerste brillen op de catwalk. Al snel kreeg het duo veel aandacht van de internationale modegemeenschap en werden ze aanschouwd als toonaangevend brillenmerk.

 Series 4001, as worn by Kate Moss

De echte doorbraak kwam er met een legendarische foto van een jonge Kate Moss. De toen nog 17-jarige Kate stond aan het begin van haar carrière en werd door Stephanie Pfriender Stylander gefotografeerd voor Harper’s Bazaar. Het was één van Moss’ eerste editiorials. De Christian Roth zonnebril die ze droeg bepaalde lange tijd nadien het modebeeld van de nineties. Tot op vandaag verschijnen hun brillen regelmatig in internationale modepublicaties.

Stylanders werk herken je aan de dramatische zwart-wit beelden. Onder andere Heath Ledger, Nicole Kidmann en Björk stonden voor haar lens. Eind 2018 gebruikte de fotografe de intussen iconische beelden van een jonge Kate Moss als cover voor haar fotobook ‘The Untamed Eye’. Het boek is een verzameling van haar werk: suggestieve foto’s, opvallende fashionbeelden, maar evengoed intieme portretten van beroemdheden.

Een iconisch brillenmerk

Reden genoeg dus voor het label om het ovale model opnieuw uit te brengen. De zonnebril, met de naam Series 4001, is ook vandaag nog een zeer hedendaags en stijlvol design.

De naam Christian Roth staat intussen synoniem voor iconisch design. Eigenlijk bestaat de collectie uit remakes uit hun eigen archief, gemaakt met oog voor detail door dezelfde groep die het brillenmerk Dita produceert. Bereid je voor op innovatieve ontwerpen, gekenmerkt door het gebruik van heldere en gewaagde kleuren en luxueuze materialen.

Kan je deze stijl wel smaken? Je vindt de Christian Roth zonnebrillen en brillen nu ook bij optiek Lammerant!

Team Lammerant

Winkelwagen
Scroll naar boven