Daglenzen, je beste vriend op reis of bij het sporten

Er zijn ongetwijfeld momenten waarop je liever geen bril draagt. Tijdens het sporten, op reis of een avondje uit bijvoorbeeld. Daglenzen bieden dan een handig en discreet alternatief voor jouw bril. We zetten de voordelen van daglenzen op een rijtje.

Je bril afwisselen met daglenzen

Je bril afwisselen met contactlenzen, waarom niet? Wij noemen het dual wear. Ga je binnenkort een weekendje weg of heb je avontuurlijke vakantieplannen? Dan vind je het misschien wel handig om je bril in te ruilen voor daglenzen.

Niet enkel in de zomer of op reis bieden contactlenzen een handig alternatief voor je bril. Ook wanneer je in alle vrijheid wil sporten: tennis, fietsen, voetbal… Beoefen je een bal- of contactsport? Voorkom een gebroken bril en schakel over naar daglenzen.

Of misschien ben jij een echte ‘doe-het-zelver’? Draag lenzen tijdens het klussen, verven, verbouwen… Zo voorkom je een montuur en/of brillenglazen vol verfspatten.

De vele voordelen van daglenzen - Optiek Lammerant
De vele voordelen van daglenzen - Optiek Lammerant

De voordelen van daglenzen

Ruil je bril of maandlenzen even in en geniet van de vele voordelen van daglenzen:

1. Gemakkelijk: Daglenzen zijn individueel verpakt. Elke dag steek je een nieuw paar in. De gebruikte contactlenzen gooi je weg. Een makkie, je hebt geen gedoe met het onderhoud van je lenzen. Dat maakt daglenzen perfect voor mensen met een drukke levensstijl. Of voor de festivalgangers onder ons!

Ook op reis hoef je geen vloeistof mee te sleuren. In hun verpakking worden de lenzen vochtig gehouden.

2. Hygiënisch: Omdat je elke dag een nieuw paar lenzen gebruikt, is de kans infecties of irritaties veel lager dan bij maandlenzen. Zwemmen met lenzen? We raden het af. Doe je het toch? Kies dan voor daglenzen, gooi je lenzen na het zwemmen weg en steek een nieuw paar in!

3. Comfortabel: Omdat je elke dag een nieuw paar lenzen gebruikt, geraakt het lensmateriaal niet vervuild. Daarnaast zijn daglenzen meestal dunner en flexibeler dan maandlenzen. Dat zorgt voor meer comfort, vooral als je gevoelige ogen hebt.

Combineer jouw zonnebril met daglenzen

Wissel je regelmatig van zonnebril? (Welcome to the club!) Dan wil je misschien niet iedere keer opnieuw investeren in zonneglazen op sterkte. Ben je helemaal gek op een uniek design of een oversized exemplaar dat jammer genoeg niet op sterkte kan gemaakt worden?

Een extra voordeel van daglenzen: je combineert ze met elke zonnebril die jij hebben wil. Problem solved! Bovendien zijn er daglenzen in zowat alle sterktes, ook als je een hogere afwijking of astigmatisme hebt.

De vele voordelen van daglenzen - Optiek Lammerant

Daglenzen proberen

Benieuwd of lenzen iets voor jou zijn? Ervaar zelf de vrijheid en het comfort van daglenzen. Wist je dat er naast unifocale, ook multifocale daglenzen bestaan? Een multifocale contactlens biedt een discrete aanvulling op jouw bril met progressieve brillenglazen. Samen bepalen we de daglens die het best bij je ogen en levensstijl past.

Bij aankoop van een bril op sterkte, mag je bovendien steeds gratis lenzen proberen*. Is het de eerste keer dat je lenzen test of wil je een nieuwe poging wagen? Dan nemen we de tijd om jou uit te leggen hoe je contactlenzen insteekt en uithaalt. Kom langs in de winkel of plan online jouw afspraak voor een ‘contactlensaanpassing’ in.

*Aanbod geldig binnen de 2 maand na aankoop van de bril op sterkte.
De vele voordelen van daglenzen - Optiek Lammerant

Bestel tijdig je lenzen

Zorgeloos op vakantie? Denk eraan om tijdig jouw contactlenzen te bestellen. Dat kan in 1-2-3 via het online bestelformulier voor lenzen of door ons even op te bellen

Draag je toch liever jouw gebruikelijke maandlenzen, maar heb je geen zin in gesleur met producten? In de winkel kan je kleinere reisformaten contactlensvloeistof, van onder meer Opti-Free Pure Moist of AO Sept, aankopen.

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Winkelwagen
Scroll naar boven