De warmste week X de warmste optiek

Dit jaar nemen we opnieuw deel aan de Music For Life actie ‘De Warmste Week’. Zamel samen met ons geld in voor het Belgische Centrum voor Geleidehonden. Wij verdubbelen het ingezamelde bedrag!

Music for life 2016: De warmste week

Een perfect zicht, het is bijna vanzelfsprekend. Gaat ons zicht achteruit, dan dragen we een bril of lenzen. Maar jammergenoeg is dat niet voor iedereen een oplossing. Naar aanleiding van de Warmste Week, georganiseerd door Studio Brussel, staan ook wij even stil bij het dagelijkse hindernissenparcours van blinden en slechtzienden. Gelukkig kunnen zij zich met de hulp van een geleidehond veiliger verplaatsen.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden leidt honden op tot professionele blindengeleidehonden. Daarnaast leren ze de visueel gehandicapte personen omgaan met hun geleidehond en staan ze in voor de nazorg en opvolging. Geen gemakkelijke taak. De aankoop, verzorging en opleiding van een geleidehond is een zware investering. Een die veel tijd vraagt. Zo kan een trainer per jaar slechts 3 tot 4 geleidehonden opleiden. Prijskaartje: zo’n 20.000 euro.

Omdat het centrum geen subsidies krijgt voor de training van de geleidehonden, zijn zij volledig afhankelijk van giften, ledengeld, sponsoring… Dankzij die steun hoeven personen die een hulphond toegewezen krijgen, hier niets voor te betalen. Speciaal voor de Warmste Week zamelen wij centjes in voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

dewarmsteweek-2016

Spaar samen met ons mee

Hoe meedoen? Wel, wie langskomst voor een herstelling of aanpassing van z’n bril, kan vrijwillig een bijdrage geven. Moet jouw houten of hoornen bril gevoed worden, een grondige reiniging van je bril en glazen, alles om er tijdens feestdagen picobello uit te zien. Uiteraard nodigen we iedereen uit om vrijblijvend een gift te schenken. En… wij verdubbelen het ingezamelde bedrag! Je vindt onze actie ook terug op de website van StuBru.

Spits dus je oren, want wie weet hoor je onze aangevraagde plaat binnenkort op StuBru! Suggesties voor die plaat zijn altijd welkom 😉 Music For Life is er dit jaar van 18 tot 24 december 2016. Tel dus samen met ons af naar de Warmste Week van het jaar en kom nu langs voor een ‘onderhoud’ van je bril!

 

Winkelwagen
Scroll naar boven