Modehuis Dior blaast 70 kaarsjes uit

Dior is al enkele jaren een absolute topper in ons assortiment brillen & zonnebrillen. Zonnebrillen zoals de Dior SoReal, Synthesis of Reflected worden dagelijks gespot op Instagram of in het straatbeeld. In de nieuwste brillencollectie zien we een comeback van het vintage CD-logo. Reden te meer om een kijkje te nemen in de geschiedenis van het Franse couturemerk.

Christian Dior: Designer of Dreams

In het Parijse Museum ‘Les Arts Décoratifs’ loopt momenteel een tentoonstelling rond het 70-jarige bestaan van het modehuis Dior. Het perfecte excuus voor mij om een weekendje Parijs te boeken. De tentoonstelling neemt je mee op een ontdekkingsreis door het universum van het modehuis. In totaal krijg je meer dan 300 haute couture jurken te zien, allen ontworpen tussen 1947 en 2017.

Modehuis Dior blaast 70 kaarsjes uit

Een blik achter de schermen

Daarnaast vindt je er een prachtig overzicht van alle ontwerpers die voor Dior gewerkt hebben. Gaande van de extravagante jurken van John Galliano, de minimalistische ontwerpen van landgenoot Raf Simons en de looks die Diors nieuwste artistiek directeur Maria Grazia Chiuri creërde. Maar wist je dat Mr. Yves Saint Laurent himself eerst als ontwerper bij Dior aan het werk was?

Uiteraard verdient hun gekende vakmanschap zeker een plaatsje in de tentoonstelling. Zo zie je onder meer hoe de legendarische Lady Dior handtas, volledig handgemaakt trouwens, vorm krijgt.

Waar & wanneer

Nog geen plannen deze kerstvakantie? Je kan de ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ tentoonstelling nog bezoeken tot 7 januari. Ga dan zeker eens een kijkje nemen in de allereerste Dior winkel op Rue Montaigne. Veel plezier!

Evelyne

Winkelwagen
Scroll naar boven