Maak komaf met droge ogen

Droge ogen, het is een probleem dat steeds vaker voorkomt bij jong en oud. De oogdruppels van Systane bieden een langdurige verlichting, hydratatie en bescherming van het oog.

 

Geef droge ogen geen kans

Droge ogen, een aandoening van de traanfilm en het oogoppervlak, kan door verschillende oorzaken ontstaan. Uiteraard speelt de leeftijd een rol. Vooral bij mensen boven de 60 jaar zijn droge of tranende ogen een vaak gehoorde klacht. Helaas hebben ook meer en meer jonge mensen er last van. Daarbij spelen de werkomstandigheden een belangrijke rol. Overvloedig beeldschermgebruik vermindert de knipperreflex, waardoor we het oogoppervlak onvoldoende bevochten. Ook werkruimtes met airconditioning en langdurige autoritten met de airco aan leiden tot een snellere verdamping van de traanfilm.

Andere mogelijke oorzaken zijn medicatiegebruik, hormonale veranderingen of het klimaat. Denk maar aan rook en luchtvervuiling.

 

De juiste oogdruppel voor je probleem

De traanfilm bestaat uit 3 lagen. De buitenste laag is de lipidenlaag, gevolgd door een waterige laag en de mucinelaag. Als de lipiden- of waterige laag onvoldoende werkt, krijg je last van droge ogen. Iedere laag heeft namelijk een specifieke taak:

  • De lipidenlaag voorkomt verdamping van de waterige laag. Om deze olieachtige film goed te verspreiden, is het belangrijk dat je voldoende knippert. Doe je dat niet, of is de lipidenlaag instabiel, dan verdampt de waterige laag. Gevolg… droge ogen. Je kan last hebben van een branderig gevoel en geïrriteerde oogleden, maar evengoed van tranende ogen net doordat het traanvocht verdampt.
  • De waterige laag wordt voornamelijk geproduceerd door de traanklier. Een verminderde productie van traanvocht kan een andere oorzaak van droge ogen zijn.
  • De slijmhoudende mucinelaag zorgt dat de waterige laag zich gelijkmatig over het oog verdeelt en zich goed vasthecht.

Wist je dat oogdruppels ook baten bij tranende ogen? En dat er, afhankelijk van je klachten, verschillende soorten oogdruppels bestaan?

 

1. All-in-one oplossing

Systane Complete: Een alles-in-een formule voor elke type droge ogen. De oogdruppels hydrateren en beschermen het oogoppervlak gedurende 8 uur. Het product werkt in op alle lagen van de traanfilm. Je gebruikt Systane Complete voor of na het dragen van contactlenzen.

2. Waterdeficiëntie

Systane Ultra: De standaard oogdruppel voor vermoeide, geïrriteerde en droge ogen. Systane Ultra zorgt, dankzij de instant hydratatie van het oogoppervlak, meteen voor verlichting van droge ogen als gevolg van omgevingsfactoren zoals airco of een droog klimaat. Bovendien kan je deze druppels perfect gebruiken in combinatie met contactlenzen.

Systane Hydratation: Te gebruiken bij chronische klachten van vermoeide, geïrriteerde droge ogen. Deze oogdruppels zijn ontwikkeld voor Lasik of cataract patiënten die op zoek zijn naar een langdurige verlichting. Systane Hydratation ondersteunt de genezing van het oogoppervlak. Ook deze druppels kan je gebruiken met contactlenzen.

Systane Gel Drops:  Een intensieve gelbescherming voor mensen met matige tot ernstige symptomen van droge ogen, geschikt voor gebruik ‘s nachts. De gel drops beschermen tegen verdere celbeschadiging. Je gebruikt ze voor of na het dragen van contactlenzen.

 

3. Lipidendeficiëntie

Wie last heeft van tranende ogen heeft een ander soort oogdruppel nodig, eentje die inwerkt op de lipidenlaag.

Systane Balance: De oogdruppel voor tranende ogen en plakkende oogleden. Systane Balance herstelt de lipidenlaag en beschermt tegen verdamping. Deze druppels gebruik je voor of na het dragen van contactlenzen.

 

Ontdek alle Systane producten in de winkel

Naast deze oogdruppels, ontdek je in de winkel ook de Systane Lid Wipes. Deze hypoallergene en steriel verpakte reinigingsdoekjes zijn een perfecte aanvulling op jouw ooglidhygiëne. Ze verwijderen korstjes en schilfertjes die irritatie kunnen veroorzaken. Wil je graag meer uitleg? Of ben je toch niet helemaal zeker welke oogdruppel je best gebruikt? Wij geven je graag meer advies.

Maak komaf met droge ogen - Optiek Lammerant Deinze

Winkelwagen
Scroll naar boven