back to top
Dual Wear: wissel je bril af met contactlenzen - Optiek Lammerant Deinze

Tegenwoordig is een bril niet enkel een visueel hulpmiddel, maar ook een stijlvol accessoire. Toch zijn er ongetwijfeld momenten waarop je liever geen bril draagt. Tijdens het sporten, op reis of een avondje uit bijvoorbeeld. Contactlenzen zijn dan een handig alternatief.

 

Bril of contactlenzen, jij kiest

Je bril afwisselen met contactlenzen, waarom niet? Wij noemen het dual wear. Ga je binnenkort een weekendje weg of wil je in alle vrijheid sporten? Dan vindt je het misschien wel handig om je bril af te wisselen met daglenzen. Eenvoudig, hygiënisch én geen gedoe met onderhoud en product. Na het dragen, gooi je de lenzen gewoon weg!

De voordelen van daglenzen

  • Ben je helemaal gek van een bepaalde zonnebril, maar kan hij niet op sterkte gemaakt worden? Combineer ‘em met daglenzen. Problem solved!
  • Zwemmen met contactlenzen? Liever niet, maar zwemmen met een bril is verre van ideaal en kan zorgen voor schade aan je montuur. Kies daarom voor daglenzen, combineer ze met een duikbril en gooi de lenzen na het zwemmen weg. Draag dus zeker geen maandlenzen tijdens het zwemmen.
  • Beoefen je een bal- of contactsport? Voorkom een gebroken bril en schakel over naar lenzen.
  • Draag lenzen tijdens een avondje uit of wanneer je voor een feestelijke look gaat.
  • Doe-het-zelvers: draag lenzen tijdens het klussen, verven, verbouwen… Zo voorkom je een montuur vol verfspatten of beschadigde brillenglazen.

 

Contactlenzen proberen

Kies dus niet voor of een bril, of contactlenzen, maar combineer beide. Geniet van de vrijheid en comfort van daglenzen, tijdens het sporten of op reis. Wist je dat er ook multifocale daglenzen bestaan? Een multifocale contactlens biedt een discrete aanvulling op jouw bril met progressieve brillenglazen.

Benieuwd of lenzen iets voor jou zijn? Spreekt het concept van dual wear, het wisselen tussen bril en lenzen, jou aan? Samen bekijken we welke lens het best bij jou past. Probeer je voor het eerst lenzen, of is het al even geleden? We nemen samen de tijd om jou uit te leggen hoe je de lenzen insteekt en terug uithaalt.

 Kom langs in de winkel of maak alvast een afspraak. We geven je graag – en vrijblijvend – meer uitleg!