Gucci eyewear lente/zomer 2021

De Gucci eyewear collectie voor zomer 2021 betekent een revival van het ‘horsebit’ embleem.

 

Gucci eyewear lente/zomer 2021

De voorbije tijd snuisterden heel wat ontwerpers rond in de archieven van hun modehuis. Zo deed ook Gucci’s creatief directeur Alessandro Michele, die in 2015 de creatieve touwtjes in handen nam. Michele besloot om het iconische ‘horsebit’ embleem nieuw leven in te blazen. Het symbool – ontleend aan de paardensport – dook voor het eerst op in 1953, op een paar loafers. Inderdaad, die dubbele ring met een staafje. Twee jaar later was er de eerste handtas met horsebit afwerking. Het embleem groeide uit tot een onmiskenbaar deel van Gucci’s DNA.

 

Horse bit of interlocked G’s

Vorig jaar herintroduceerde wonderkind Alessandro Michele de horsebit met de ‘1955’ handtassenreeks. En wat ie doet, doet ie goed want het embleem is helemaal terug! Deze zomer siert het iconische symbool namelijk de zonnebrillen. Gucci pakt het heel elegant aan, want we spotten een kleine, verfijnde variant op het origineel. Niet zo’n van van de horsebit? Misschien zijn de vergrendelde G’s dan wel jouw ding!

 

Gucci eyewear lente/zomer 2021 - Optiek Lammerant Deinze

 

Oversized zonnebrillen

Het modehuis staat natuurlijk bekend voor z’n maximalistische, eigenzinnige en glamoureuze esthetiek. Tussen de zonnebrillen zitten dan ook enkele oversized en massieve exemplaren. Voeg daar nog een paar kleurrijke sunnies aan toe & wij zijn meteen in zomermodus! Houd je’t toch bij een neutraal kleurtje als zwart of havana? Kies dan een prachtige fluwelen etui in kobaltblauw, oker of groen.

Op onze Instagrampagina vind je meer foto’s en video’s van de Gucci zonnebrillen, maar ook van andere topmerken. Zag je bijvoorbeeld de nieuwe collectie van Chloé al?

Winkelwagen
Scroll naar boven