05/11/2014Het belang van een zonnebril in de winter

05/11/2014
Het belang van een zonnebril in de winter

In de zomer is een zonnebril een vast item in uw look. Winter associëren we met koude, regenachtige dagen en dus dikke truien en sjaals. Wie denkt er nu aan zon? Nochtans mag het belang van een zonnebril in de winter niet onderschat worden.

De schadelijke effecten van UV-straling

Zoals we in een eerder blogartikel al uit de doeken deden, dient een zonnebril om je te beschermen tegen de UV-straling van de zon. Veel mensen weten niet dat die UV-straling bijzonder agressief is in de wintermaanden, vooral van november tot maart. In de winter kan de reflectie van de zon aanzienlijk oplopen. Gevolg: een hogere blootstelling aan UV-stralen. In sneeuwgebieden kan die weerkaatsing oplopen tot maar liefst 95 %. Daarom dragen skiliefhebbers en snowboarders altijd bescherming tegen de zon.

verblinding door de Laagstaande zon

In de winter staat de zon laag bij de aarde. Wie al eens een ochtendwandeling maakt, heeft vast meegemaakt dat fel zonlicht je zicht verblindt. De zonnestralen vallen schuin, wat gevaarlijke verkeersomstandigheden met zich kan meebrengen. Een zonnebril kan verblinding door de zon gemakkelijk voorkomen. Het is daarom aangeraden te investeren in een kwaliteitszonnebril, al dan niet met glazen op sterkte.

Als vakopticien geven wij je graag advies rond de geschikte keuze. Of het nu gaat om een zonnebril, skibril of sportbril. In het ruime aanbod van onze winkel vind je zeker iets dat aan jouw wensen beantwoordt.