Het verhaal achter: FEB31st

Een van de collecties die een speciaal plaatsje in ons hart heeft ingenomen: FEB31st, kleurrijke brillen gemaakt uit populierenhout.

FEB31st: het klinkt goed in de oren. Maar achter deze naam zit een weloverwogen keuze. Het is een datum die niet bestaat en de kalender altijd een beetje op z’n kop zet. En dat wil FEB31st doen: de optieksector op z’n kop zetten. Een nieuwe waarde worden door het aanbieden van authentieke en duurzame houten monturen, ontworpen door Italiaanse vakmannen.

Hout

Het merk is gekend voor haar speelse wisselwerking tussen hout en kleur. Verschillende houten kleurplaten, in totaal dertien houtlagen, worden achter elkaar gemonteerd en brengen op die manier ongeziene nuances in het design. Een FEB31st bril is dan ook een uniek fashion item. Het populierenhout is FSC gecertificieerd. FSC of Forest Stewardship Council is een non-profit organisatie die instaat voor de bescherming van de bossen en een verantwoord gebruik van hout en papier. Aan deze monturen hangt een ietwat hoger prijskaartje, maar je ziet meteen waar je voor betaalt. En er zijn zonnebrillen ook!

Kleur

In de winkel kan je de verschillende kleurlagen bekijken aan de hand van aparte houtstaaltjes. FEB31st beschikt over een groot kleurenspectrem. Iedere 6 maand worden de kleuren geüpdatet volgens de laatste trends. Design, mode, lifestyle, ecologie, … je vindt het allemaal in een FEB31st. Via de ‘A colourful day’ service kan je bovendien je eigen kleurenpalet samenstellen. 

Ontdek de collectie in de winkel of stel je eigen bril samen!

Winkelwagen
Scroll naar boven