back to top

Je hoort het goed, Linda Farrow maakt sinds kort deel uit van de Lammerant merken! Dus vonden we een kleine introductie wel gepast ­čśë

Linda Farrow Vintage

Luxe brillenmerk Linda Farrow, opgericht in 1970, viel meteen in de smaak bij hippe Londenaars en de internationale jetset. Farrow, begonnen als modeontwerpster, experimenteerde met tal van vormen en stijlen. Velen zijn vandaag nog even chic en tijdloos. Midden jaren ’80 gaf Farrow haar bloeiende carri├Ęre op om zich te focussen op haar familie.

Maar dat was buiten haar zoon gerekend. In 2003 waren Simon Jablon – zoon van – en z’n vriendin Tracy Sedino, een van de oude magazijnen aan het opknappen, toen ze maar liefst duizenden zonnebrillen ontdekten. Op dat moment was ‘vintage’ enorm hip. Het koppel besloot uit te pakken met ‘Linda Farrow Vintage’. Dankzij de vele samenwerkingen van Farrow met bijvoorbeeld Dior, YSL, Balenciaga… was de relaunch┬áeen groot succes.

Samenwerkingen en eigen lijn

Die belangstelling wierp z’n vruchten af. Heel wat designers, zoals Dries van Noten, Jeremy Scott en de Olsen twins met hun merk The Row, zagen wel wat in een samenwerking. En zo werd Linda Farrow nieuw leven ingeblazen. Het team achter Farrow werkt nauw samen met designers om een ontwerp uit te tekenen dat perfect bij hun visie past.

Uiteraard heeft Linda Farrow een eigen brillen en zonnebrillencollectie. Ook daarvoor duiken de ontwerpers maar al te graag in het verleden. De cat-eye uit de jaren ’50, oversized Jackie O zonnebrillen uit de jaren ’60, Seventies chic, gouden aviators met spiegels of de minimalistische Eighties…

Kom deze prachtige collectie nu proberen in de winkel of shop ze op de webshop!