back to top

Gesitueerd in het hart van Copenhagen, vinden we het Deense Ørgreen. Het brillenmerk, opgericht in 1997, zag het levenslicht toen 3 jonge Denen de koppen bijeenstaken: Tobias Wandrup, Henrik Ørgreen and Gregers Fastrup. Hun handelsmerk: brillen bestaande uit hoogwaardige materialen en intense kleuren. Ørgreen brengt tijdloze monturen voor kwaliteitsbewuste brildragers over de hele wereld. En designliefhebbers …

Design

Internationaal gerenommeerde ontwerpers zoals Arne Jacobsen (bekend van de Egg Chair) en Louis Poulsen (denk aan de PH lamp), zetten in de jaren ’50 en ’60 alvast de toon voor het latere werk van Ørgreen. Hun ontwerpen sluiten perfect aan bij de visie van de Denen: innovatie, kwaliteit en minimalisme. Nog een snuifje inspiratie uit ‘street culture’ en extreme sporten en klaar is kees! Øgreen doet niet mee aan heersende trends, maar wil een stijl creëren die herkenbaar en tijdloos is.

Handgemaakt in meer dan 100 stappen

Het ontwerp van de collecties gebeurt nog steeds in Denemarken. De productie vindt plaats in Japan. Ørgreen draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Hun monturen zijn gemaakt van het allerbeste metaal: titanium of beta titanium. Handgemaakt in meer dan 100 stappen, kan het tot 6 maand duren voordat een montuur de verwachtingen van de designers vervult. Ook de kleuring draagt Ørgreen toe aan ‘s werelds beste kleurlabo’s in Japan. Er zijn maar liefst 400 verschillende kleurentinten: van sterke tot zachte tinten, rauwe en verfijnde kleuren of gedurfde en brave tinten. Een uiterst nauwkeurig werkje dus! 

Een voorsmaakje van de collectie vind je hier. De volledige collectie kan je passen in de winkel.