back to top

‘Handmade in Italy with Love’.

Hun slagzin zegt het al. Het 100% Italiaanse brillenmerk RES/REI creëert sinds 2011 keer op keer prachtige mode-accessoires, niet vergetende dat een bril ook een medisch hulpmiddel blijft. Omdat brillen een verlengde zijn van iemands persoonlijkheid, vertrouwt het merk niet blindelings op modetrends, maar tracht het een uniek en tijdloos montuur te vervaardigen. Die mix van vakmanschap en design, maakt dat hun monturen – zowel op esthetisch als kwalitatief vlak – jaren meekunnen.

Erfgoed: Viva Italia

RES/REI blijft bovenal een wereldwijd gekend merk, maar houdt haar productie bewust in Italië. De Italianen hadden het geluk om de eerste bril uit te vinden, in de glasfabriek van Murano in Venetië, omstreeks de 13e eeuw. Sindsdien bevindt het merendeel van de toonaangevende bedrijven in de optische wereld zich in het land van mode en lekker eten. Zo ook RES/REI. Dat Italiaanse erfgoed wou men benadrukken met een krachtige naam. We keren even terug in de tijd, naar het oude Rome en de Latijnse taal. RES REI betekent ‘het ding’ in het Latijn. Een object, maar ook een idee. Die verwijzingen naar het oude Rome trekt het merk door in de benaming van hun monturen, die allemaal de naam van een Romeinse leider kregen. Claudia, Tito, Cleopatra, …

Duurzaamheid: ‘Think globally, act locally.’

Mede-oprichter en ontwerper Oliviero Zanon studeerde productdesign in Londen. Hij was gefascineerd door materialen, traditionele ambachten en innovaties omtrent productdesign. RES/REI zet sterk in op duurzaamheid. Door te werken met lokale en duurzame fabrikanten houdt het merk zijn transportkosten en dus ook zijn voetafdruk zo laag mogelijk. Onze hedendaagse consumptiemaatschappij heeft er geen erg in zaken tijdelijk te gebruiken en na verloop van tijd te vervangen. RES/REI tracht monturen te maken die – als bij wijze van spreken – de tand des tijds doorstaan. Ieder montuur is handgemaakt door mensen met kennis, en ‘with love’. Die passie voor het vak sluit naadloos aan bij de visie van Optiek Lammerant.

Kwaliteit

Het merk blijft zichzelf in vraag stellen. Kan het beter op esthetisch en functioneel vlak? Welke details staan nog niet op punt? Ze gaan niet voor goed, maar voor uitzonderlijk goed. Perfectie. RES/REI maakte zopas bekend dat het gaat samenwerken met Zeiss, dat voor hen een op maat gemaakt zonneglas ontwikkelde. De foto kan je bekijken op hun Facebook-pagina.

Geïntrigeerd door RES/REI en hun verhaal? Kom de brillen en zonnebrillen ontdekken bij Optiek Lammerant.