5 brillentrends voor herfst/winter 2023

Benieuwd wat de brillencollecties deze winter voor jou in petto hebben? Wij zetten de 5 hipste brillentrends en mooiste stijlen voor jou op een rijtje!

5 brillentrends voor winter 2023

1. Go Green

De groene (zonne)bril, een must-have accessoire voor winter van 2023. Let maar op de rijke variatie aan groentinten, van diep smaragdgroen tot zacht olijfgroen of intens appelblauwzeegroen. De kleur zorgt voor een frisse en elegante uitstraling.

Deze trend omarmt duurzaamheid, met meer & meer merken die kiezen voor milieuvriendelijke materialen en duurzame productieprocessen.

Wil je wel een kleurrijke bril, maar liever geen groen? Wij helpen jou graag met het zoeken naar een kleurtje dat perfect bij jou – én je persoonlijkheid – past.

5 brillentrends voor herfst/winter 2023 - Optiek Lammerant
5 brillentrends voor herfst/winter 2023 - Optiek Lammerant

2. Sweater weather

Omarm een vleugje karakter en kies deze winter voor de zelfverzekerde uitstraling van een acetaten bril. Het weelderige design zet jouw ogen meteen in de kijker. Combineer deze opvallende look met een chunky knit & je kan de deur uit!

Als ware brillenfreaks zijn we trouwens voortdurend op zoek naar de mooiste brillenmerken & nieuwe tendensen. Zo kregen de afgelopen zomer enkele merken een plekje onder ons dak. Wat is er nieuw? Om te beginnen de karaktervolle brillen van het Belgische Henau. Daarnaast verwennen we het mannelijk cliënteel met de komst van Zegna & Steve McQueen eyewear.

Lees snel verder en ontdek ook de laatste 3 brillentrends voor dit najaar.

5 brillentrends voor herfst/winter 2023 - Optiek Lammerant
5 brillentrends voor herfst/winter 2023 - Optiek Lammerant

3. Walking on the edge

Ben je die ronde bril nu wel helemaal beu? Probeer dan eens een 6- of 8-hoekige bril. Deze brillentrend, die het voorbij jaar al in een aantal collecties opdook, verovert langzaamaan jullie harten. En terecht, want dit model past bij heel wat gezichtsvormen.

We zien de achthoekige montuur in collecties als Tom Ford, Yellows Plus, Etnia Barcelona, Caroline Abram of Anne & Valentin. Onze collega Ruth draagt hier een metalen bril van het Italiaanse modehuis Fendi.

5 brillentrends voor herfst/winter 2023 - Optiek Lammerant

4. Let it pop

Dit najaar mag je rekenen op een betoverend kleurenspel. Zo pakt Chloé uit met dromerige monturen met een zacht kleurverloop. Ook speelse bi-color brillen vieren hoogtij. Let maar op de contrasterende kleurencombinaties bij merken als Theo of Etnia Barcelona.

Liever een ‘pop of color’? Dan ben je bij Isabel Marant of Emmanuelle Khanh aan het juiste adres. We spotten er zonnebrillen in vrolijke tinten als paars, fuchsia, oranje…

5. Eyecatchers

Zoals onze trouwe klanten vast weten, houden we van unieke monturen. Zo beschikken we over een ruime keuze aan handgemaakte brillen in leisteen, hoorn of leder. Of probeer eens de 3D-geprinte brillen van het Belgische brillenmerk Hoet.

Ben je fan van luxueus design? Dan vind je bij ons vast een bril die jouw hartje sneller doet slaan. Denk maar aan de brillen en zonnebrillen van Akoni of Cartier, een voor een afgewerkt met een laagje wit of geel goud. Lindberg Precious gaat nog een stap verder en combineert goud met hoorn of diamanten.

Meer inspiratie?

Smaken de brillentrends voor dit najaar naar meer? Bekijk dan hier ons nieuwste lookbook voor herfst/winter of volg optiek Lammerant op Instagram.

5 brillentrends voor herfst/winter 2023 - Optiek Lammerant

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Winkelwagen
Scroll naar boven