Hoe kies ik de perfecte sportbrilglazen?

Lenstinten

Oakley ontwikkelt lenzen die uw zichtscherpte verhogen voor elke sport of activiteit en onder elke lichtconditie. Dit door de juiste balans van lichttransmissie, het vermijden van reflecties en het verhogen van contrast en kleur. Voor elke sport is er, afhankelijk van het weertype, een bepaald type lens aangeraden.

 • Wielrenners, atleten en autorijders zijn het beste uitgerust met een Persimmon lens bij slecht weer. De allroundlens VR28, al dan niet gepolariseerd, dient voor matig tot zwaar bewolkt weer. De Black Iridium, al dan niet gepolariseerd, is dan weer ideaal voor extreme lichtcondities. Op donkere winteravonden is de Yellow of High Intensity Yellow echter geschikter.
 • Voor veldrijders, golfspelers en beoefenaars van balsporten op groenachtergronden als gras en bosis er idealiter de G30 bij minder stralend weer en de VR28 Black Iridium Polarised bij extreme zon. Voor sporten als mountainbike, trekking, outdoor en bergbeklimmen biedt Oakley de Persimmon aan bij slecht weer maar bij volle zon is de Black Iridium Polarised eerder aangewezen.
 • Ook voor zeilers en vissers en in het algemeen de watersportbeoefenaars, heeft Oakley de Ice Iridium Polarised voor extreem fel licht. Wanneer er echter matig tot weinig licht is, brengt de Bronze Polarised meer soelaas.
 • Skiërs en snowboarders zijn enorm afhankelijk van een goeie sportbril. Niet alleen beschermd die de ogen tegen wind en sneeuw, maar bovendien dienen sterke reflecteringen opgevangen te worden door de brilglazen. Oakley is daarin de specialist bij uitstek. Bij weinig licht is de wintersporter het meest gebaat bij de Persimmon maar bij extreme zon is de Fire Iridium, al dan niet gepolariseerd, eerder aangewezen.
 • Zelfs de schietsport en het kleiduifschieten vergeet Oakley niet. De specifieke G26 is bij fel licht het meest aan te raden.

Soorten zonneglazen

 • High Definition Optics (HDO): Alle Oakley zonneglazen (ook op brilsterkte) bevatten deze technologie om u het scherpste zicht en grootste helderheid te bezorgen, HDO optimaliseert de vervorming eigen aan zeer gebogen zonnebrillen.
 • UV ProtectionOakley Plutonite filtert 100% UVA, UVB, UVC en het schadelijke Blauwe licht tot 400nm! Het lensmateriaal op zich blokkeert het UV-licht, wat als voordeel heeft dat men geen extra dunne coating dient aan te brengen die kan loskomen of krassen.
 • Impact ProtectionDe zonnebrillen van Oakley zijn bestand tegen hoge impact en overtreffen de impact-resistentie-standaarden voorgeschreven door het Amerikaanse National Standard Institute.
 • HD PolarizedOakley HD gepolariseerde lenzen voorkomen elke weerkaatsing en weerspiegeling op effen oppervlakken als het wegdek, water en/of sneeuw. Deze lenzen blokkeren 99% van het gereflecteerde licht, maar garanderen toch het verhoogde visuele contrast en het verbeterde dieptezicht.
 • PhotochromatischPhotochromatische lenzen helpen je aan te passen aan de veranderende licht omstandigheden, op die manier kan je steeds op je beste niveau presteren. De lichttransmissie schommelt tussen de 8% en de 69% afhankelijk van de kleur – Light Grey – G40 – VR50 of Clear Black Iridium en of deze al of niet geactiveerd zijn.
 • Iridium Lens Coating: Een ultradunne coating die de juiste lichttransmissie garandeerd. Het weerkaatst rechtstreeks zonlicht en verhoogt contraxt en kleuren.
 • De Hydrofobe coating: stoot niet alleen water af maar ook olie, crèmes en vuil zodat je lens steeds clean blijft.

Kortom, Oakley heeft voor elk wat wils. Iedere sporter wordt op zijn wenken bediend. Hoogtechnologische technieken in een modieus jasje maken van Oakley het sportmerk bij uitstek. De ultieme combinatie van design, bescherming en hoogstaande kwaliteit van het zicht wordt door Oakley tot in de puntjes verzorgd. Bovendien blijft men verder zoeken naar betere manieren om uw sportbril tot het uiterste te drijven qua kwaliteit en perfectie. Sporten met Oakley is een must voor elke sporter!

Winkelwagen
Scroll naar boven