back to top

Sinds 1978, is het Duitse Hoffmann dé brillenspecialist op het vlak van handgemaakte monturen uit natuurlijke buffelhoorn. Dankzij hun jarenlange ervaring met dit buitengewone materiaal, zorgt Hoffmann keer op keer voor perfecte kwaliteit en onderscheidend design. Brillen die zonder twijfel een plaatsje in Optiek Lammerant waardig zijn.

Buffelhoorn

Hoffmann beroept zich op de hoorn van de – reeds overleden – Aziatische waterbuffel. Er worden dus geen dieren geslacht. De hoorn van deze waterbuffel is een prachtig product. Hoewel de hoorn zo’n twee meter lang kan worden, is slechts een klein deel geschikt voor de vervaardiging van een brilmontuur. Het materiaal is zeer licht en huidvriendelijk, waardoor de bril zeer comfortabel en aangenaam te dragen is. Wie dikwijls last heeft van huidallergieën is bij Hoffmann aan het juiste adres.

Hoffmann brillen - Optiek LammerantDoordat iedere hoorn een eigen structuur heeft, is elk montuur uniek in kleur. Het kleurenspectrum varieert van licht-transparant of wit tot bruintinten, antraciet en zwart. Bepaalde modellen hierboven zijn afgewerkt met zijde, leisteen of hout. Kom dus zeker een kijkje nemen naar deze collectie!