Lievens top 3: funky fluo by Theo & natuurlijk hoorn

Elk om beurt stellen wij, team Lammerant, onze 3 favoriete brillen uit de nieuwe herfst- en wintercollecties voor. Evelyne geeft de fakkel door aan Lieven.

1. Theo

Rotsformaties over de hele wereld vormden de inspiratie voor het ontwerpen van de collectie ‘Rock Formations’ van het Belgische brillenmerk Theo. De bovenzijde van de bril is gekarteld en vormt zo de link met rotsformaties. Door die bovenkant een andere kleur te geven, wordt het speciale karakter van deze bril extra benadrukt.

De komende weken kan je me spotten met het Theo ‘Waimea’ model. Ik koos – voor het eerst – voor een fluo rode kleur met een gebrande schaduw bovenaan. De naam van de bril ‘Waimea’ verwijst naar een rotsformatie in Hawai, beter bekend als de “Grand Canyon of the Pacific”. De canyon – 16km lang is en 900m diep – werd gevormd door de diepe inkeping van de Waimea rivier die gevoed wordt door de extreme regen op het eiland.

Als je wil opvallen in the crowd dan is deze reeks uit de Theo collectie zeker en vast een aanrader!

2. Tom Ford Private collection

De Private Eyewear Collection van designer Tom Ford is een speciale editie van brillen en zonnebrillen die ontwikkeld werden voor de echte brilfanaten. Volgens Tom Ford zelf zijn het “modellen die ik persoonlijk draag en in sommige gevallen speciaal voor mij werden ontworpen”.

Er werden 11 vormen geselecteerd, allen gemaakt in buffelhoorn en heel gelimiteerd in oplage. Ik ben fan van model TOM N.7, een ‘pilootvorm’ in lichtbruine schakeringen. Heel natuurlijke tinten die zorgen voor een zachte toets in het gezicht. Buffelhoorn brillen zijn ook heel erg licht om te dragen en compleet anti-allergisch.

3. Blake Kuwahara

Blake Kuwahara is een buitenbeetje in de wereld van de optiek. Voorheen was Kuwahara designer en creator van brillen voor diverse merken zoals KATA Eyewear of Carolina Herrera. In het najaar van 2014 lanceerde hij een brillen/zonnebrillen collectie onder zijn eigen naam. Een staaltje van technisch vernuft. Kuwahara creëerde een montuur met een andere montuur erin, het zogezegd ‘frame within a frame’. Daarbij combineert hij steeds twee contrasterende kleuren in één montuur.

Het model Grayson is strak van lijn – kijk maar naar de transparante buitenste vorm – en tegelijk vloeiend door de prachtige versmelting van grijs, groen en bruin aan de binnenzijde. Die combinatie zorgt dat de bril vrij massief is van omlijsting, maar door het gebruik van transparantie toch licht toont op het gezicht. Helemaal mijn ding!

Een montuur voor de durvers en mensen die eens iets TOTAAL anders willen dragen dan de mainstream brillencollecties.

Lieven

Winkelwagen
Scroll naar boven