back to top
Multifocale contactlenzen: scherp zicht ver en nabij - Optiek Lammerant

Eens de 40 voorbij, is de kans groot dat de kleine lettertjes waziger worden en lezen wat moeilijker gaat.

 

Multifocale contactlenzen: een discreet alternatief voor een bril

Naarmate je ouder wordt, hebben je ogen minder vermogen om scherp te stellen op verschillende afstanden. Dat dalende accommodatievermogen van onze ogen, maakt dat lezen moeilijker gaat. Denk maar aan de letters op een etiket, in een boek of tijdschrift. In de optiek spreken we ook wel van presbyopie. Een leesbril of bril met progressieve brillenglazen biedt dan een oplossing, maar multifocale contactlenzen kunnen een discreet alternatief zijn.

 

Maandlens of daglens?

Multifocale contactlenzen laten je opnieuw scherp zien op elke afstand. Draag je voornamelijk jouw bril, maar wens je tijdens het sporten of voor een feestelijke gelegenheden af te wisselen met lenzen? Dan kies je best voor een multifocale daglens. Je hebt geen gedoe met onderhoud en product, je gooit de lens na het dragen gewoon weg. Bovendien zijn multifocale daglenzen zoals de Dailies Total1 Multifocal of daglenzen uiterst comfortabel om te dragen.

Zodra je jouw lenzen 4 à 5 dagen in de week draagt, zijn maandlenzen voordeliger. Ook dan hebben we verschillende opties voor jou. Alles hangt af van de fysiologische eigenschappen van je ogen, jouw draagcomfort en visuele eisen. Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte lens!

 

De voordelen van multifocale contactlenzen:

  • Een helder en scherp zicht, zowel ver als dichtbij.
  • Een onzichtbare & discrete oplossing.
  • Perfect te combineren met een actieve levensstijl: sporten, uitgaan, reizen… Op zo’n momenten is het gemakkelijk je bril af te wisselen met multifocale daglenzen.

 

 

Hoe werkt zo’n multifocale lens?

De meeste multifocale contactlenzen zijn opgebouwd volgens het ‘Center Near Lens Design’. Dat betekent dat de leessterkte in het midden zit en naar de rand toe geleidelijk aan wijzigt tot de gewenste sterkte voor ver. De lens werkt dus op vernauwing en verwijding van de pupil. Je hoeft niet na te denken over ‘hoe je kijkt’. Het gebeurt allemaal heel automatisch en natuurlijk. Het enige wat je nodig hebt, is voldoende licht om te lezen.

Een multifocale bril vraagt meestal iets meer gewenning. Daar moet je leren kijken door de verschillende zones van je glas. Wanneer je voor het eerst een progressief of multifocaal brillenglas hebt, duurt het enkele dagen voordat je hersenen hieraan gewend zijn.

 

Afspraak maken

Kom vandaag nog het scherp en helder zicht van multifocale contactlenzen ontdekken. Een drukke agenda? Maak dan online jouw afspraak!