23/01/2018Multifocale contactlenzen: scherp zicht ver en nabij

23/01/2018
Multifocale contactlenzen: scherp zicht ver en nabij

Eens de 40 voorbij, is de kans groot dat de kleine lettertjes waziger worden en lezen wat moeilijker gaat.

Presbyopie

Naarmate je ouder wordt, hebben je ogen minder vermogen om scherp te stellen op verschillende afstanden. Dat dalende accommodatievermogen van onze ogen, maakt dat lezen moeilijker gaat. Denk maar aan de letters op een etiket, in een boek of tijdschrift. In de optiek spreken we ook wel van presbyopie.

Een leesbril of bril met progressieve brillenglazen biedt dan een oplossing, maar multifocale contactlenzen kunnen een discreet alternatief zijn.

Multifocale contactlenzen: maandlens of daglens?

Multifocale contactlenzen laten je opnieuw scherp zien op elke afstand. Wissel je jouw bril op sportieve momenten of feestelijke gelegenheden af met een lens, dan kies je best voor een daglens. Geen gedoe met onderhoud en product, je gooit de lens na het dragen gewoon weg. Bovendien zijn multifocale daglenzen als de Dailies Total1 Multifocal daglenzen uiterst comfortabel om te dragen. De unieke SmarTears technologie bevat een bestanddeel van de natuurlijke traanfilm dat helpt om het droogtegevoel aan te pakken.

Zodra je jouw lenzen 4 à 5 dagen in de week draagt, zijn maandlenzen voordeliger. Ook dan hebben we verschillende opties voor jou. Alles hangt af van de fysiologische eigenschappen van je ogen, jouw draagcomfort en visuele eisen. Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte lens!

De voordelen:

  • Een helder en scherp zicht, zowel ver als dichtbij
  • Een onzichtbare & discrete oplossing
  • Perfect voor een actieve levensstijl: sporten, uitgaan, reizen… Op zo’n momenten is het gemakkelijk je bril af te wisselen met multifocale daglenzen

 Hoe werkt zo’n multifocale lens?

De meeste multifocale contactlenzen zijn opgebouwd volgens het ‘Center Near Lens Design’. Dat betekent dat de leessterkte in het midden zit en naar de rand toe geleidelijk aan wijzigt tot de gewenste sterkte voor ver. De lens werkt dus op vernauwing en verwijding van de pupil. Je hoeft niet na te denken over ‘hoe je kijkt’. Het gebeurt allemaal heel automatisch en natuurlijk. Het enige wat je nodig hebt, is voldoende licht om te lezen.

Een multifocale bril vraagt meestal iets meer gewenning. Daar moet je leren kijken door de verschillende zones van je glas. Wanneer je voor het eerst een progressief of multifocaal brillenglas hebt, duurt het enkele dagen voordat je hersenen hieraan gewend zijn.

Afspraak maken

Kom vandaag nog het scherp en helder zicht van multifocale contactlenzen ontdekken. Een drukke agenda? Maak dan online jouw afspraak!

Om de veiligheid van onze klanten, maar ook ons personeel te garanderen, werken we in de eerste weken van de heropening (na Covid-19) bij voorkeur op afspraak. Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan even telefonisch contact op: 09 386 22 73

Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak al dan niet nog mogelijk is.