back to top

Test je nachtzicht met de ZEISS i.Profiler Plus

Nu het vroeg donker wordt, merken heel wat mensen dat ze last hebben van een onscherp zicht in het donker. Vooral tijdens het rijden bij schemer of regenweer, kan je hinder ondervinden. Denk maar aan verblinding door de koplampen van tegemoetkomende bestuurders, storende halo’s of een vertraagde waarneming van fietsers en verkeersborden. Gelukkig bestaat er een oplossing voor jouw probleem.

Glasfabrikant ZEISS ontwikkelde de i.Profiler Plus: een meetsysteem dat als het ware een vingerafdruk van de ogen neemt. En dat in amper 30 seconden. De i.Profiler meet jouw ogen op bij verschillende groottes van de pupilopening. Zo worden de reflexen van je ogen opgemeten in het schemerdonker en worden kleine, interne oogfouten waargenomen. Want net die foutjes zorgen voor onscherp zicht bij slecht weer of in het donker.

Het resultaat is een oogprofiel van beide ogen. De afwijkingen worden niet langer tot op een kwartje, maar tot op een honderdste nauwkeurig opgemeten. Had je bijvoorbeeld vroeger bij benadering -1,75, dan wordt dat nu exact -1,63.

De voordelen van de i.Scription technologie

De meetresultaten worden gecombineerd met je voorschrift en nadien verwerkt in een uniek brillenglas met i.Scription-technologie. De voordelen van die i.Scription® technologie:

  • Een scherper en ontspannen zicht: zowel ’s nachts als overdag.
  • Minder schittering: Aanzienlijk minder last van hinderlijke reflecties, halo’s en verblinding door straatverlichting of de koplampen van tegenliggers.
  • Intensere kleuren: Geniet van een betere kleurbeleving en meer contrast, zowel ’s nachts als overdag.

De ZEISS i.Scription technologie wordt zowel bij unifocale als multifocale brillenglazen gebruikt. Geniet van een haarscherp zicht én verhoogde veiligheid tijdens het autorijden. Speel op zeker en kom vrijblijvend langs voor een gratis nachtzichtmeting.

Doe zelf de test

  • Ik ervaar schittering en hinderlijke reflecties.
  • Ik heb moeite lichte letters op een donkere achtergrond te lezen.
  • Ik zie weinig (onderscheid) in kleur.
  • Foto nr. 2 komt overeen met wat ik in het donker zie.

Minstens 1 vinkje in de quicktest? Kom dan gerust langs voor een vrijblijvende nachtzichtmeting. Je kan hiervoor ook een afspraak inplannen via het onderstaande formulier.

Team Lammerant