back to top

Ørgreen Diamond Collection

Het Deense brillenmerk Ørgreen staat bekend voor z’n hoogtechnologisch vakmanschap en uitmuntenddesign. Het merk werkt enkel met topmaterialen, professionele vakmannen en kiest haar leveranciers met de grootste zorg uit. Die kenmerken gelden dubbel en dik voor hun exclusieve Diamond Collection.

Complex proces

De monturen zijn handgemaakt in 100% titanium. Zoals de naam weggeeft, zijn er in het montuur diamanten geïntegreerd. Dat zijn er in totaal zes, te vinden in de bovenzijde van je frame. Een goudsmid plaatst die uiterst nauwkeurig op hun plaats. Vervolgens wordt het model gezandstraald en afgewerkt met enkele fijne lagen goud of palladium. Elk montuur is een kunstwerk.

Even terug naar die diamanten. Om de waarde van een diamant te meten kijkt met naar de 4 C’s: Cut, Clarity, Colour en Carat. Vrij vertaald gaat het om de geslepen vorm, de helderheid, kleur en het aantal karaat. Op alle vlakken halen de gebruikte diamanten het hoogste niveau. Een montuur uit deze collectie is uiterst zeldzaam en iets delicater dan de normale modellen. Gepast onderhoud is dus belangrijk. Onze medewerkers geven graag meer info omtrent de materialen en de reiniging van je bril.

Deze collectie is enkel te verkrijgen bij geselecteerde optiekzaken, waaronder Optiek Lammerant. En daar zijn we best trots op!