Back in town: Persol 714-SM Steve McQueen zonnebrillen

Je herinnert je misschien nog de zonnebril die Steve McQueen in de film ‘The Thomas Crown Affair’ droeg? Dat was de Persol 714, waarschijnlijk de allereerste plooibare zonnebril.

Persol 714-SM: de plooibare Steve McQueen zonnebril

Omdat de zonnebril zo populair was, bracht Persol enkele jaren terug een remake uit. De gelimiteerde Persol 714-SM was meteen een succes. Kon je toen geen exemplaar bemachtigen? Dan heb je geluk! Persol brengt opnieuw een gelimiteerde oplage van deze ‘Steve McQueen – Special Edition’ uit.

Wat deze zonnebril speciaal maakt? Vanzelfsprekend de link met acteur Steve McQueen. Daarnaast is deze retro zonnebril opplooibaar. Een uniek flexsysteem in de veren zorgt voor maximaal draagcomfort. Net zoals heel wat Persol zonnebrillen, heeft dit model een sleutelgat-neusbrug en een pijl op beide scharnieren. Twee uiterlijke typerende kenmerken voor het merk Persol.

 Gepolariseerde & photochromatische zonneglazen

De 714-SM zonnebril is beschikbaar in verschillende kleuren: light havana, zwart en een nieuwe, gevlekte kleur onder de naam Caffé. Allen hebben ze blauwe glazen, McQueens favoriete kleur. De zonneglazen zijn gepolariseerd en filteren zo hinderlijke weerkaatsingen afkomstig vanop het water, sneeuw of een natte rijbaan. Bovendien hebben ze een photochromatische werking.

Want wist je dat het Italiaanse brillenmerk bekend staat om zijn kwaliteitsvolle zonneglazen? Het is één van de weinige merken waarvan de glazen in ‘tempered glass’ zijn vervaardigd. Koop deze gelimiteerde zonnebril in de webshop of probeer ’em in de winkel!

[lammerant_products_feed ids=”12267,12262,12258″ columns=”3″]

PS: in 2006 is een van McQueen’s originele Persol zonnebrillen geveild voor maar liefst $70000. Een goede investering in de toekomst lijkt ons 😉

Team Lammerant

Winkelwagen
Scroll naar boven