Team Lammerant goes to Paris: bezoek aan Lucas de Staël

Ieder jaar proberen we een bezoek te brengen aan een toonaangevende brillenontwerper. Dit keer trokken we met z’n allen naar de lichtstad. Paris here we come!

The making of Lucas de Stael eyewear

Wie onze trip volgde op Facebook of Instagram, weet waarschijnlijk dat we daar Lucas de Staël bezochten. Dat brillenmerk is onderdeel van ‘Undostrial’, het bedrijf opgericht door de jonge brillenontwerper Lucas de Staël. Zoals de naam laat uitschijnen, wordt iedere bril hier volledig handgemaakt. Geen massaproductie dus, maar een unieke bril in natuurlijke, duurzame materialen als leisteen of leder.

Tijdens de rondleiding in het atelier – een oude drukkerij – waren we getuige van de verschillende productiefases die zo’n bril doorloopt. Alles start uiteraard met het ontwerp. In die fase wordt volop geëxperimenteerd met verschillende materialen of nieuwe ledersoorten. In een eerdere blogpost over Lucas de Staël kon je lezen dat de brillen samengesteld worden rond een flinterdunne roestvrije stalen kern. Die zorgt voor flexibiliteit en stevigheid. Nadien wordt die kern bekleed met verschillende soorten leder of steen. Vervolgens lasert men de vorm heel nauwkeurig uit, volgt er een uiterst secure afwerking en inspectie.

lente/zomer 2017: brillen en zonnebrillen

Wat mag je verwachten voor zomer 2017? Brillen en zonnebrillen in nieuwe kleuren, modellen met een bestikt accent, maar ook fijne versies van de lederen brillen. Die nieuwe modellen zullen vanaf februari verkrijgbaar zijn in onze winkel! Dat Lucas’ brillen gesmaakt worden, is zonder twijfel. De ontwerper won reeds 2 maal de Silmo D’or, een prestigieuze prijs in de brillenwereld.

Take a look!

Winkelwagen
Scroll naar boven