De Theo brillenfamilie breidt uit: 5 nieuwe reeksen

Ieder seizoen lanceert het Belgische Theo haar nieuwste brillencollecties. Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

1. Asian bowls

Wil je de mysteries van het Verre Oosten ontdekken, proef dan de soepjes. Alles begint met eenvoudige basisingrediënten, maar de lokale kruiden, aromaten en sauzen maken het tot een overheerlijke smaakbom. Met dat idee in het achterhoofd bedachten ze bij Theo een nieuwe brillenfamilie: Asian Bowls.

Is het de ronde glasvorm die doet denken aan een warme kom soep, die als een rode draad door het ontwerp loopt? Vast en zeker. Maar evengoed zijn het de oosterse accenten, die ons doen denken aan chopsticks. Met namen als Miso en Wonton loopt het water ons alvast in de mond. Kom zelf proeven!

2. Diamond cuts

Shine bright like a diamond! Maar wist je dat een diamant enkel prachtig kan schitteren met wat hulp? Ongeslepen ziet een diamant eruit als een stukje doorzichtig glas. Pas nadat een diamantair hem in facet geslepen heeft, krijg je een prachtige schittering. Veel magie zit er niet achter, enkel veel werk en vakmanschap. Het polijsten en slijpen van symmetrische facetten brengt de verborgen schoonheid van de diamant naar boven. Licht valt in op de facetten en reflecteert op verschillende manieren, waardoor een levendige glans ontstaat.

En dat is nu net wat Theo ook deed voor de nieuwste reeks genaamd ‘Diamond Cuts’. Een fijn, titanium frame dat tot leven komt door de verschillende facetten. Het lichtspel geeft diepte en reliëf aan het ontwerp. Een ode aan de diamantstad Antwerpen, de thuisbasis van Theo. Voor de verandering eens geen combinatie van kleuren in deze Theo-reeks. Onze favoriete kleuren? British Racing Green en Fluo Purple.

3. Dialogues

Ze is er. De derde brillenfamilie van Matali Crasset voor Theo. Ze noemt ze Dialogues. Je weet hoe zoiets gaat. Jij zegt wat (grappig natuurlijk). Je vriend aan de ander kant van de tafel gaat er mee lopen en legt zelf de lat wat hoger. Jij pingt en hij pongt. En elke ping beïnvloedt de volgende pong. Voor je ’t weet heb je een heerlijk uitdagend gesprek.

Dat is waar Matali voor ging zitten: een interessante dialoog tussen de twee basisvormen in een bril. Ze deed beide vormen pingpongen. Om de drukte van het ontwerp te verzachten, koos Matali voor een unikleurige afwerking. De brillen van de Dialogues familie zijn gemaakt van titanium en verrassend comfortabel te dragen. Klaar voor een uitdagend gesprek met jezelf? Zet jezelf nog een koffietje.

4. Puzzles

Of je nu een Rubik’s kubus in minder dan 5 seconden op kleur draait of het laatste stukje van een puzzel van 1000 stukken op z’n juiste plaats legt… Puzzels bestaan al duizenden jaren, maar de voldoening van er eentje op te lossen is vandaag net zo fijn als toen. Het is dat ultieme gevoel van succes en voldoening dat Theo inspireerde om ‘Puzzles’ te maken. Acetaat inleggen met meer acetaat, maar dan op zo’n wijze dat het absoluut naadloos is.

Laat je verrassen door een combinatie van verschillende vormen, diktes en tinten van acetaat. Een puzzel op zichzelf. Eentje die ze bij Theo met groot succes hebben gekraakt. En dan hebben we het nog niet gehad over de naamkeuze voor de verschillende modellen: Rebus, Sudoku of zelfs Tetris. Welke ontrafel jij?

5. Layer cakes

Afsluiten doen we met taart! Je kent het wel: je gaat lekker eten met vrienden, krijgt de menukaart in je handen en voor je het weet ga je stiekem op zoek naar de desserten. Pas wanneer je oog valt op die citroentaart met laagjes, kun je beslissen wat je als hoofdgerecht zult hebben. Prioriteiten moeten er zijn, toch?

Ook bij Theo zijn ze ‘besmet’ met de taartbacterie. Mooie taarten – met laagjes en delicate glazuur – laten even al het slechte in de wereld verdwijnen. De frames uit de nieuwe ‘Layer Cake’-familie zijn gefreesd uit een enkele plaat titanium met een subtiel niveauverschil van nauwelijks 0,3 mm. Verschillende kleurcombinaties – want zo hoort het ook bij een laagjestaart – laten de lagen echt opvallen. Ook hier smaken de benamingen naar meer. Ga je voor Coconut Cream of Cherry Chocolate? Bon appetit!

Team Lammerant

Winkelwagen
Scroll naar boven