27/06/2018Onze top 5 zonnebrillen & brillentrends voor zomer 2018TREND REPORT

27/06/2018
Onze top 5 zonnebrillen & brillentrends voor zomer 2018

Zowat elke week wordt onze collectie aangevuld met de mooiste brillen & zonnebrillen. Speciaal voor jullie maakten we een overzicht van de leukste zonnebrillentrends voor zomer 2018!

De 5 mooiste (zonne)brillentrends zomer 2018

1. The ‘tiny’ sunglasses

De nineties revival is nog niet voorbij! De kleine zonnebril is deze zomer niet weg te denken uit collecties van gevestigde merken als Céline, Prada of Linda Farrow. Nog niet helemaal overtuigd of toch even wennen? Start dan met een budgetproof versie van het Belgische Komono.

2. Gekleurde zonneglazen

Je spotte misschien al de kleurrijke gele of blauwe Dior zonnekleppen op Instagram of Facebook? Met het ‘DiorClub’ concept geeft modehuis Dior een knipoog naar zonnebrillen met kleurrijke zonneglazen. Want die zijn niet weg te denken deze zomer.  Kijk maar naar de DiorClub3 of zacht getinte Prada sunnies.

3. Rond of vierkant, metaal of acetaat

Uiteraard blijven ronde modellen, zowel brillen als zonnebrillen, de toon voeren in heel wat collecties. Hun tegenhangers zijn echter ook van de partij! In de collecties van Gucci, Dior en Céline zijn vierkante en rechte vormen goed vertegenwoordigd. Daarnaast blijft de combinatie van metaal & kunststof populair.

4. NOSTALGIE

Retro is terug van nooit weggeweest. Populaire Instagrammers geven hun foto’s en video’s een vintage look, waardoor het lijkt alsof ze met een analoge camera genomen zijn. Die retrotrend trekt zich door in de kledij en accessoires. Zonnebrillen met een dubbele brug, glamoureuze vlindervormen, oversized pilotenbrillen…

5. Pearls, pearls, pearls

Voor wie houdt van nét dat tikkeltje extra 😉 In de nieuwe zomercollecties van onder andere Chanel en Fendi zien we zonnebrillen en brillen afgewerkt met parels. Van 1 parel in de branches tot een volledige omlijsting. Niet enkel parels, maar ook veren bezet met sterren, Swarovksi kristallen of vrouwelijke accenten scoren hoog op onze wishlist!