07/05/2020Veilig winkelen bij optiek Lammerant tijdens Covid-19COVID-19

07/05/2020
Veilig winkelen bij optiek Lammerant tijdens Covid-19

Maandag 11 mei opent optiek Lammerant opnieuw de deuren. Na deze lange periode van sluiting zijn we meer dan enthousiast om jullie opnieuw te verwelkomen. De heropening brengt een aantal aanpassingen met zich mee om zowel jullie, als onze veiligheid te garanderen.

Maatregelen & richtlijnen heropening na Covid-19

Om jouw bezoek aan onze winkel veilig te laten verlopen, hebben we enkele richtlijnen voorzien. Daarnaast nemen wij zelf ook enkele maatregelen bij de keuze van jouw nieuwe bril of zonnebril en bij het uitvoeren van controles en oogmetingen. We lijsten ze hieronder voor je op.

Maatregelen die wij genomen hebben:

 • Aanduidingen op de grond, binnen en buiten. Gelieve te wachten op de aangeduide markering, zo houdt iedereen voldoende afstand.
 • Na elke pasbeurt worden alle gebruikte brillen en zonnebrillen op een correcte manier ontsmet.
 • Wij schermen onze toestellen – in de mate mogelijk – af met een plexischerm.
 • Na het gebruik van een toestel zal dit steeds ontsmet worden.
 • Wij dragen handschoenen en vervangen deze bij iedere nieuwe klant.
 • Omdat we tijdens een oogmeting of contactlenscontrole niet op 1,5 meter afstand kunnen werken, dragen wij een mondmasker en een plexi gezichtsscherm. (Dat kan er dus best wel grappig uitzien.)
 • Wij voorzien jou – indien gewenst – van een mondmasker en een paar wegwerphandschoenen.

 

Afspraken die we graag met jullie maken:

 • Om het aantal aanwezigen in de winkel te beperken werken wij vanaf heden enkel op afspraak. Dit zowel voor een oogmeting, contactlenscontrole, keuze van de (zonne)bril, afhaling, bestelling en herstelling. Je kan een afspraak maken via het onderstaande formulier of telefonisch op 09 386 22 73.
 • Geen afspraak, maar toch in de buurt? Kijk eerst hoeveel personen er reeds aanwezig zijn in de winkel. We beperken het aantal klanten tot 7. Zijn er op dat moment reeds 7 klanten aanwezig? Gelieve dan even buiten te wachten tot we jou aanspreken of een klant de winkel verlaat.
 • Een bril of zonnebril kiezen doe je misschien liever niet alleen. Daar hebben we alle begrip voor. Toch willen we vragen om maximaal 1 extra persoon mee te brengen.
 • Om de circulatie in de winkel vlot te laten verlopen, gebruiken we enkel onze voordeur. Gelieve de aanduidingen op de grond te volgen. De zijdeur aan de parking zal gesloten zijn. De parking (inrit tussen de winkel en het hoorcenter) blijft wel bereikbaar.
 • Aan de ingang van de winkel zal er ontsmettingsalcohol voor de handen klaar staan. Dit is een verplichte handeling.
 • Hou afstand van andere klanten en het personeel (minstens 1,5 meter) en wacht indien nodig even tot we je aanspreken. Er is een aangeduide wachtruimte links naast de ingang.
 • Raak zelf geen brillen of zonnebrillen aan die op het rek staan. We helpen jullie hier graag mee en hebben zo duidelijk zicht op welke stuks we nadien moeten ontsmetten.
 • Onze medewerkers helpen jullie met plezier. Volg hun aanwijzingen.
 • Gelieve niet naar de winkel te komen indien je jezelf niet gezond voelt (koorts, hoesten, buikpijn…).

15% korting op alle zonnebrillen

Misschien kreeg jij intussen – na enkele weken uitstel – ons nieuwste magazine in de bus? Op het moment van druk was er nog geen sprake van corona, daarom vinden jullie in het magazine geen informatie over onze heropening en de genomen maatregelen. Zag je in het magazine een zonnebril waar je helemaal gek van bent? Dan hebben we goed nieuws! Nog tot en met eind mei krijg je 15% korting op alle zonnebrillen (montuur exclusief glazen).

Werk maken van die zonnebril op sterkte? Onze zonneglasactie blijft geldig. Je krijgt dus 50% korting op jouw unifocale of multifocale zonneglazen.

Was je van plan langs te komen voor jouw 2e paar glazen aan 50% korting, maar is die termijn van 6 maand na de 1e aankoop intussen verlopen? Uiteraard houden we rekening met de gedwongen sluiting en ben je nog steeds welkom om van deze actie te genieten. In afwachting van de heropening kan je inspiratie opdoen in onze nieuwe magazine.

doorblader magazine

Wij begrijpen dat de genomen maatregelen even wennen zijn, maar hopen hiervoor op julie begrip te mogen rekenen. Op deze manier kunnen wij de winkel op een veilige manier openhouden en jullie allen van een nieuwe bril of zonnebril voorzien!

Graag tot binnenkort,

Team Lammerant

Om de veiligheid van onze klanten, maar ook ons personeel te garanderen, werken we in de eerste weken van de heropening (na Covid-19) bij voorkeur op afspraak. Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan even telefonisch contact op: 09 386 22 73

Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak al dan niet nog mogelijk is.