02/11/2020Veilig winkelen bij optiek Lammerant tijdens Covid-19COVID-19

02/11/2020
Veilig winkelen bij optiek Lammerant tijdens Covid-19

Covid-19 update november 2020: Sinds 2 november zijn er aangepaste richtlijnen zijn om jouw bezoek aan onze winkel zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij blijven, volgens onze normale openingsuren, op afspraak werken met gesloten deur. Niettemin staan wij nog steeds met veel enthousiasme voor jullie klaar.

Maatregelen & richtlijnen Covid-19 – UPDATE november 2020

Vanaf heden werken wij, volgens onze normale openingsuren, ENKEL OP AFSPRAAK en met gesloten deur. Wie reeds een afspraak had gemaakt, mag er op rekenen dat deze kan doorgaan. Wens je een afspraak te maken? Dan kan dat zowel telefonisch als online. Alle activiteiten gaan door: keuze van montuur, een oogmeting en opstart/controle van contactlenzen.

Hieronder vind je het overzicht van de laatste richtlijnen om zowel jullie, als onze veiligheid te garanderen.

Veiligheidsmaatregelen in de winkel

 • Parkeren kan op de privéparking achteraan de winkel, via de inrit tussen de winkel en het hoorcenter.
 • Aan de ingang van de winkel kan je aanbellen, wij komen dan meteen voor jou opendoen. 🤓
 • Aan de ingang van de winkel staat er ontsmettingsalcohol voor de handen klaar. Dit is een verplichte handeling.
 • Om de circulatie in de winkel vlot te laten verlopen, kom je binnen langs de voordeur. Gelieve de aanduidingen op de grond te volgen.
 • Via de zijdeur aan de parking kan je de winkel verlaten.
 • Aanduidingen op de grond, binnen en buiten. Gelieve te wachten op een van de aangeduide markeringen, zo houdt iedereen voldoende afstand.
 • Wij schermen onze toestellen – in de mate mogelijk – af met een plexischerm. De toestellen worden na gebruik ontsmet, hetzelfde voor de brillen en zonnebrillen die na het passen telkens gedesinfecteerd worden. Bovendien zijn er plexischermen op de toonbanken en pastafels geplaatst.
 • Wij dragen handschoenen en vervangen deze bij iedere nieuwe klant.
 • Omdat we tijdens een oogmeting of contactlenscontrole niet op 1,5 meter afstand kunnen werken, dragen wij steeds een mondmasker. Voor bepaalde handelingen zullen wij een bijkomend plexi gezichtsscherm dragen.

Belangrijke informatie voor de klant

 • Vanaf november 2020 werken wij, volgens onze normale openingsuren, op afspraak en met gesloten deur. Een afspraak maken is verplicht. Dit zowel voor een oogmeting, lenscontrole, keuze van de (zonne)bril, afhaling, bestelling en herstelling. Je kan een afspraak maken via het onderstaande formulier of telefonisch op 09 386 22 73.
 • Wil je lenzen bestellen? Dan kan ook telefonisch of online via dit bestelformulier.
 • Het aantal toegelaten klanten is nog steeds beperkt tot 7 personen. Mogen we erop aandringen om, bij het kiezen van een montuur, slechts 1 extra persoon mee te brengen. Voor afhalingen of herstellingen, gelieve alleen te komen.
 • Zijn er reeds 7 klanten aanwezig in de winkel? Gelieve dan even buiten te wachten tot we jou aanspreken of een klant de winkel verlaat.
 • Kom niet naar de winkel als je ziektesymptomen vertoont.
 • Als klant is het verplicht om een mondmasker te dragen. Gelieve dit zelf te voorzien. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet verplicht een mondmasker te dragen.
 • Hou afstand van andere klanten en het personeel (minstens 1,5 meter) en wacht indien nodig even tot we je aanspreken. Er is een aangeduide wachtruimte links naast de ingang.
 • Raak zelf geen brillen of zonnebrillen aan die op het rek staan. We helpen jullie hier graag mee en hebben zo duidelijk zicht op welke stuks we nadien moeten ontsmetten.

Onze medewerkers helpen jullie met plezier. Volg hun aanwijzingen.

50% korting op jouw brilglazen*

Werk maken van die zonnebril op sterkte? Onze zonneglasactie blijft het hele jaar geldig. Je krijgt dus 50% korting op jouw unifocale of multifocale zonneglazen* op sterkte.

Wissel je graag van bril? Of draag je bij langdurig computerwerk een aparte bril? Bij aankoop van een 2e paar glazen – al dan niet in een bestaande montuur – krijg je steeds 50% korting op je 2e paar glazen*. Je kan alvast wat inspiratie opdoen in ons wintermagazine of op Instagram.

doorblader het magazine

Wij begrijpen dat de maatregelen niet altijd even vanzelfsprekend zijn, maar hopen hiervoor op jullie begrip te mogen rekenen. Op deze manier kunnen wij de winkel op een veilige manier openhouden en jullie allen van een nieuwe bril of zonnebril voorzien! We hopen er samen een veilige en aangename winkelervaring van te maken.

Graag tot binnenkort,

Lieven, Christa, Josfien, Magali, Cedric, Ellen & Ruth

*Alle info & voorwaarden in de winkel.

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.