Yves Saint Laurent: statement eyewear

Sinds kort hebben we er 2 nieuwe merken bij: Stella McCartney en Saint Laurent! De Saint Laurent brillen en zonnebrillen garanderen je een tijdloze look.

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent ging op z’n zeventiende aan de slag bij Dior. Hij groeide er uit tot een volwassen ontwerper met een typerende stijl. In augustus 1957 maakte Dior bekend dat de toen 21-jarige Saint Laurent hem zou opvolgen als hoofdontwerper van het modehuis. Christian Dior was op dat moment slechts 52 jaar oud, maar stierf later dat jaar.

In 1960 richtte Saint Laurent zijn eigen modehuis Yves Saint Laurent – YSL op. Een beslissing die hem alvast geen windeieren legde. Saint Laurent verwierf heel wat bekendheid met de beatnik look, smalle broeken en introduceerde het broekpak voor vrouwen. De designer overleed in 2008. Later kwam ontwerper en fotograaf Hedi Slimane aan het roer te staan.

Brillen en zonnebrillen lente/zomer 2016

Hedi Slimane ontwierp als creatief directeur nog de brillen en zonnebrillen voor zomer 2016. Met de Surf Sound collectie brengt Slimane een tribuut aan de Californische Surf Music cultuur. Denk: een nochalante, grungy look met vintage zonnebrillen. Een opvallend exemplaar is de ovalen zonnebril, geïnspireerd door Nirvana frontman Kurt Cobain. Een andere eyecatcher is de studded zonnebril, een knipoog naar andere YSL accessoires die ook dikwijls afgewerkt zijn met studs.

De ultieme bestseller blijft wel de SL1: een strakke, rechte zonnebril o.a. gespot bij Kim Kardashian. Shop de Yves Saint Laurent sunnies nu op onze webshop! Vind je niet wat je zoekt? Contacteer ons, we doen ons best om je verder te helpen!

Winkelwagen
Scroll naar boven