Zeiss BlueGuard brillenglazen met blauw filter

De Zeiss BlueGuard brillenglazen beschermen jouw ogen tegen schadelijk blauw licht. En dat zonder vervelende blauwe reflecties!

Vermoeide ogen bij computerwerk

Heb jij dikwijls last van droge, vermoeide ogen na een dag computerwerk? Het fysieke ongemak dat je ervaart na het gebruiken van digitale toestellen zoals je laptop, smartphone of tablet noemen we ‘digitale oogstress’.

Misschien heb ook jij last van een van deze zaken:

  • Droge ogen – door minder te knipperen
  • Rode, geïrriteerde of vermoeide ogen – door gedurende lange tijd naar een digitaal scherm te kijken
  • Vermoeidheid en/of hoofdpijn – door de continue inspanning van de ogen & veelvuldig schakelen tussen diverse kijkafstanden
  • Wazig zicht – door problemen bij het afwisselend scherpstellen op nabijgelegen zones en het kijken in de verte

Met een blauw licht filter bril, zoals de Zeiss BlueGuard brillenglazen, zal je een comfortabeler zicht ervaren.

Zeiss BlueGuard brillenglazen met blauw filter - Optiek Lammerant
Zeiss BlueGuard brillenglazen met blauw filter - Optiek Lammerant

Zeiss BlueGuard brillenglazen met blauw filter

De Zeiss BlueGuard brillenglazen zijn gemaakt om digitale vermoeidheid van de ogen tegen te gaan, zonder vervelende blauw-paarse reflecties. Dit unieke brillenglas filtert blauw licht in de massa van het materiaal. Daardoor absorbeert het blauw licht, in plaats van het te reflecteren. De meeste andere brillenglazen filteren blauw licht door het aanbrengen van een coating op het glas. In dat geval zal je steeds een zacht paarse schijn waarnemen.

Er zijn zowel unifocale als multifocale Zeiss BlueGuard brillenglazen verkrijgbaar. Zo geniet jij van optimale bescherming & een comfortabel zicht, zonder esthetisch nadeel! Deze brillenglazen zijn ook zonder sterkte verkrijgbaar.

In de winkel geven we jou graag meer uitleg over de mogelijkheden. Maak online jouw afspraak voor een oogmeting en/of het kiezen van een bril.

Zeiss BlueGuard brillenglazen met blauw filter - Optiek Lammerant

Een bril met blauw licht filter

Een bril met blauwfilter beschermt jouw ogen tegen het schadelijk blauw licht. Dat kan doordat de brillenglazen een deeltje van het hinderende blauwe licht blokkeren. Blauw licht heb je namelijk ook nodig voor het regelen van je bioritme.

Zodra de zon opkomt en het daglicht doorbreekt, produceren de hersenen hormonen waardoor je ontwaakt. Zodra het donker wordt – en de ogen minder blauw licht opnemen – maakt je lichaam slaaphormoon aan.

Dat verklaart ook waarom je, na een avondje scrollen, soms moeilijk de slaap kan vatten. Je blijft de ogen namelijk blootstellen aan (kunstmatig) blauw licht. Wil je meer weten over blauw licht? We vertellen je er alles over op onze pagina rond brillen met een blauwfilter.

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Winkelwagen
Scroll naar boven