Veilig rijden met Zeiss DriveSafe brillenglazen

Het unieke design van het Zeiss DriveSafe brillenglas biedt je meer contrast bij slechte of donkere weersomstandigheden.

 

Een scherp zicht tijdens het rijden dankzij DriveSafe brillenglazen

Wist je dat bepaalde brillenglazen autorijden veiliger en meer ontspannen kunnen maken? Heel wat mensen voelen zich onzeker achter het stuur. Vooral op ongekende wegen kan rijden bij slechte weersomstandigheden als schemer, neerslag of mist, voor stress zorgen. Bovendien is gemiddeld 83% van de brildragers ook bestuurder. Reden te meer om een veilig rijgedrag na te streven.

De standaard Zeiss SmartLife brillenglazen zijn geoptimaliseerd voor een alledaags, dynamisch gebruik. De opkomst van digitale toestellen bracht een nieuwe manier van ‘kijken’ met zich mee. Je wilt een scherp zicht op de wereld om je heen, maar ook snel kunnen scherpstellen op je smartphone of laptop. Het SmartLife design houdt rekening met die actieve levensstijl. Het DriveSafe brillenglas is geoptimaliseerd voor gebruik in het verkeer. Dit unieke design pakt enkele frequente klachten van autobestuurders aan.

Vaak voorkomende problemen bij bestuurders:

  • Beperkt zicht bij slechte weersomstandigheden waardoor je objecten of personen niet snel genoeg opmerkt
  • Verblinding door de koplampen van tegemoetkomend verkeer
  • Moeite met het wisselend focussen tussen de weg, het dashboard en de autospiegels

 

 

De voordelen van het Zeiss DriveSafe brillenglas

Daarom ontwikkelde glasfabrikant Zeiss de DriveSafe brillenglazen, geoptimaliseerd voor het autorijden. Je kan deze DriveSafe glazen de hele dag door dragen, maar dankzij het unieke design geniet je van een comfortabeler zicht tijdens het rijden.

Drie elementen maken dit brillenglas zo uitzonderlijk:

  1. Luminance Design™ technology: De oogpupil reageert op lichtintensiteit. Hij is klein bij veel daglicht en groot in het donker. Bij weinig licht is de pupildiameter noch groot noch klein. De Luminance Design technologie herstelt het natuurlijk zicht in deze moeilijke omstandigheden.
  2. DuraVision DriveSafe ontspiegeling: Deze coating filtert een deel van het blauwe lichtspectrum, onder meer uitgestraald door koplampen van auto’s met XENON- of LED-technologie. Hierdoor wordt de verblinding met zo’n 64% beperkt.
  3. Een aangepast design: het brildesign van de multifocale DriveSafe brillenglazen beschikt over een tot 14% bredere vertezone en een tussenzicht dat tot 43% groter is. In de ontwikkeling van dit design is rekening gehouden met de beweging van de ogen tijdens het autorijden.  Zo heb je een duidelijk zicht op het wegdek, je dashboard en in de achteruitkijk- en zijspiegels.
*Alle info en voorwaarden in de winkel.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven