Multifocale brillenglazen

Multifocale brillenglazen

Scherp zien op alle afstanden met een multifocale bril

Heb je plots moeite om een draad door een naald te halen? Houd je jouw smartphone of krant verder van je af om de tekst te kunnen lezen? Doen die kleine lettertjes op de bijsluiter van medicatie ook zo vervelend? Het zijn de eerste tekenen van een verminderd accommodatievermogen.

Verminderd wat, vraag je…  Rond de leeftijd van 40 – 50 jaar vermindert de elasticiteit van onze ooglens. De ciliaire oogspieren verliezen hun veerkracht waardoor de ogen moeite hebben met accommoderen of scherpstellen. Het is een natuurlijk en onvermijdbaar gevolg van het ouder worden. Gelukkig zijn jouw klachten snel op te lossen met een multifocale bril.

Hoe werkt een multifocale bril?

Met behulp van een multifocale bril kan je op elke afstand goed zien, zowel dichtbij, veraf als in het tussengebied. Multifocale brillenglazen – of progressief brillenglazen – combineren namelijk verschillende sterktes in één glas. Bovenaan het brillenglas bevindt zich de vertesterkte, centraal de sterkte voor tussenafstand en onderaan de sterkte nodig om te lezen. Mensen spreken daarom ook wel van een ‘overloop’ bril.

Wie voordien geen vertebril had, kan het verminderd nabijzicht in eerste instantie oplossen met een leesbril. Het nadeel is dat die leesbril voortdurend op en af gaat. Multifocale brillenglazen met een vertesterkte van 0 zijn dan een eenvoudige oplossing. Ook het wisselen tussen een aparte vertebril en leesbril is allesbehalve handig. Daarom kiezen meer en meer mensen voor een multifocale bril. Zo geniet je van een scherp zicht op alle afstanden, zonder van bril te moeten wisselen.

Met het ouder worden zullen de ogen echter verder achteruitgaan. Op termijn zal ook het zicht op middellange afstand een correctie nodig hebben. Dan schakel je best over naar een allround multifocale bril.

Op maat gemaakte multifocale brillenglazen

Onze visuele vereisten zijn nauw verbonden met onze manier van leven, en die is voor iedereen anders. Belangrijke elementen zijn onder andere jouw leesgedrag, het gebruik van desktop, laptop of smartphone, je hobby’s en beroep, maar ook technische gegevens zoals de pupilafstand en kijkhoogte.

Onze glasfabrikanten ZEISS en Hoya gebruiken die persoonlijke parameters bij de productie van jouw multifocale brillenglas. Hoe meer het ontwerp van een multifocaal brillenglas rekening houdt met de persoonlijke parameters van de drager, des te comfortabeler en meer ontspannen het zicht.

Wist je dat een onnauwkeurige centrering kan leiden tot 40% minder kijkcomfort? Om jou de beste kwaliteit te garanderen, blijven we investeren in de nieuwste technologieën. ⁠Met de innovatieve ZEISS Visufit 1000 worden jouw brillenglazen nu nog preciezer gecentreerd. Hoe? Door een 3D-centrering waarbij 9 camera’s in slechts één enkele opname een 180°-beeld maken. Zo geniet jij van een glashelder zicht.⁠

Meer vragen over brillenglazen?

Dat was vast een hele boterham? Voor een persoonlijke uitleg en meer vragen nodigen we je graag uit in de winkel. Samen bekijken we jouw mogelijkheden.

Want wist je dat er ook multifocale contactlenzen bestaan?

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.