Multifocale brillenglazen

Multifocale brillenglazen

Een multifocaal brillenglas combineert elke vorm van correctie, zowel dichtbij, veraf als in het tussengebied. Op deze manier krijg je een scherp beeld op iedere afstand.

op maat gemaakte brillenglazen

Onze visuele vereisten zijn nauw verbonden met onze manier van leven, en die is voor iedereen anders. Belangrijke elementen kunnen zijn: jouw leesgedrag, het gebruik van desktop, laptop of smartphone, hobby’s, maar ook technische gegevens zoals de pupilafstand en kijkhoogte.

Hoe meer het ontwerp van een multifocaal brillenglas rekening houdt met de persoonlijke parameters van de drager, des te comfortabeler en meer ontspannen het zicht. Die parameters zullen onze glaspartners ZEISS en Hoya verwerken in de productie van het glas. Zo zijn je multifocale brillenglazen op jouw individuele behoeftes afgesteld.

Presbyopie: wat is het?

Moeite om een draad door een naald te halen, om de kleine lettertjes op producten te lezen of moet je de krant verder houden? Rond de leeftijd van 40 – 50 jaar vermindert de elasticiteit van onze ooglens. De ciliaire oogspieren verliezen hun veerkracht waardoor je moeite hebt met accomoderen of scherpstellen. Het is een natuurlijk en onvermijdbaar gevolg van het ouder worden.

Gevolg: je hebt nood aan een leesbril. Wie reeds brilt, kan deze leesondersteuning perfect opvangen door over te schakelen naar een multifocaal brillenglas. Zo’n glas combineert de verschillende afstanden en maakt dat het oog zowel veraf, dichtbij als op middellange afstand vlot kan scherpstelle . Wie voordien geen correctie nodig had, kan het verminderd zicht voor nabij in eerste instantie oplossen met een leesbril. Met het ouder worden zullen de ogen echter verder achteruitgaan. Op termijn zal ook het zicht op middellange afstand een correctie nodig hebben.

Dat was vast een hele boterham? Voor een persoonlijke uitleg en meer vragen nodigen we je graag uit in de winkel. Samen bekijken we jouw mogelijkheden. Want wist je dat er ook multifocale contactlenzen bestaan? Wij helpen je graag verder!