Unifocale brillenglazen

Unifocale brillenglazen

Unifocale brillenglazen zijn brillenglazen met slechts één sterkte. Ze worden gebruikt voor één afstand zoals een bril voor veraf of een leesbril.

Dunne en lichte brillenglazen

Bij optiek Lammerant zetten we jouw bril graag op dieet … zowel in dikte als in gewicht! Tegenwoordig is het door hogere brekingsindexen mogelijk om vlakke, lichte brillenglazen te produceren. Een hogere verdunning maakt de brillenglazen dunner en lichter, wat tot een beter draagcomfort leidt.

Bovendien leidt het tot een mooier resultaat. Klanten die zeer zware – of + sterktes hebben, kunnen zeker baat hebben bij een hogere verdunning en/of een (bi)asferisch brillenglas.

Een brillenglas zonder vervorming

Een unifocaal bi-asferisch brillenglas is het ideale brillenglas voor dynamische mensen die enkel de beste visuele oplossing willen. Het stelt de brildrager in staat natuurlijk te zien in alle richtingen zonder vervorming. Dit wil zeggen:

– Geen of minder zichtbare vergroting / verkleining van de ogen

– Een scherper afgelijnd zicht

– Een dunner en vlakker glas

Aangezien een unifocale leesbril geen aanvaardbaar zicht biedt op middellange afstand, worden leesbrillen steeds vaker vervangen door office- of computerglazen. Hiermee zie je zowel dichtbij, maar ook op middellange afstand scherp.

Vragen over jouw unifocale brillenglazen of zware sterktes? Wij helpen jou graag verder.

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.