Zonneglazen

Zonneglazen

Praktisch alle zonnebrillen kunnen op sterkte gemaakt worden. Jij kiest jouw favoriete zonnebril en wij slijpen de gepaste glazen, in de gewenste kleur, erin. Hieronder kan je meer lezen over de verschillende types zonneglazen.

Zorgeloos genieten van de zon

Gekleurde brillenglazen worden zowel om functionele als modieuze redenen gebruikt

 • Gepolariseerde zonneglazen: vermijden hinderlijke weerkaatsingen op bv. het water, sneeuw of een natte rijbaan. Vooral Oakley en Serengeti specialiseren zich in gepolariseerde zonneglazen, al integreren meer en meer merken ze in hun aanbod.
 • Dégradé zonneglazen: herken je aan de kleurovergang of zogenaamde ‘gradient’. Het glas kleurt lichter naar onder toe of gaat over in een ander kleur. Dégradé zonneglazen bestaan in een breed kleurenpallet. Meestal raden wij aan om de originele glastint van de gekozen zonnebril over te nemen. Dat geeft het mooiste esthetisch resultaat en zo blijf je trouw aan het oorspronkelijk design.
 • Contrast-zonneglazen: bieden een kleurrijker en contrastrijker zicht. Aanbevolen bij het autorijden en sporten.
  1. Skylet: de contrastverhogende kleuren van Zeiss. Deze zonneglazen zijn verkrijgbaar in 3 types: fun, road en sport. De kleuren sluiten nauw aan bij de typische Serengeti-glazen.
  2. Progolf: Het contrastverhogende brillenglas voor de golfsport. Progolf verdonkert niet alleen het zicht, maar zorgt dankzij zijn selectieve absorbatie ook voor een contrastverhogende werking. Zo kunnen terreinstructuren – zowel bij licht als schaduw – beter onderscheiden worden.

SPIEGELGLAZEN op sterkte

Zonnebrillen met spiegelglazen zijn al enkele seizoenen bezig aan een opmars, maar nu echt niet meer weg te denken! Die trend is glasfabrikant ZEISS niet ontgaan. ZEISS lanceerde deze week hun gamma spiegelcoatings voor zonneglazen op sterkte. Een selectie van acht sterke kleuren.

 • Mirror Red – Mirror Strong Blue – Mirror Green: denk aan de typische Ray-Ban spiegelglazen
 • Mirror Blue: een zacht blauw dat perfect past voor de Dior So Real
 • Mirror Gold
 • Mirror Bronze: iets subtieler dan de gouden versie
 • Mirror Silver & Mirror White

Op onze blog zetten we deze kleuren even op een rijtje met telkens onze favoriete zonnebril erbij.

Een zonnebril met spiegelglazen kan je perfect op sterkte laten maken