Zonneglazen

Zonneglazen

Een zonnebril wordt zowel om modieuze als om functionele redenen gedragen. Praktisch alle zonnebrillen kunnen op sterkte gemaakt worden. Jij kiest jouw favoriete zonnebril en wij slijpen de gepaste glazen, in de gewenste kleur, erin. Ontdek meer over de verschillende types zonneglazen.

Een zonnebril op sterkte: welk glas kies ik?

Niet alleen is een zonnebril een heel mooi accessoire, het juiste zonneglas kan je een heel andere beleving bezorgen. Wil je een zonnebril voor gebruik tijdens het sporten of een stijlvolle eye-catcher, maar dan wel op sterkte? Hieronder geven we meer uitleg over de meest voorkomende types zonneglazen.

Gepolariseerde zonneglazen

Gepolariseerde zonneglazen vermijden hinderlijke weerkaatsingen op bijvoorbeeld water, sneeuw of een natte rijbaan. Vooral Oakley en Serengeti specialiseren zich in gepolariseerde zonneglazen. Toch integreren meer en meer merken ze in hun aanbod. Draag je jouw zonnebril op sterkte? Ook dan kunnen we voor jou gepolariseerde zonneglazen produceren.

Dégradé zonneglazen

Deze glazen herken je aan de geleidelijke kleurovergang of zogenaamde ‘gradient’. Het glas kleurt lichter naar onder toe of gaat over in een ander kleur. Dégradé zonneglazen bestaan in een breed kleurenpallet. Meestal raden wij aan om de originele glastint van de gekozen zonnebril over te nemen. Dat geeft dikwijls het mooiste resultaat en zo blijf je trouw aan het oorspronkelijk design.

Contrastverhogende zonneglazen

Dit type glazen biedt een kleurrijker en contrastrijker zicht. We bevelen ze aan voor frequent gebruik tijdens het autorijden en sporten. De Skylet zonneglazen van Zeiss zijn verkrijgbaar in 3 types: fun, road en sport. Afhankelijk van het gebruik, tonen we je graag de verschillende kleuren. Het Skylet zonneglas sluit nauw aan bij de typische Serengeti-glazen.

Daarnaast bestaan er contrastverhogende zonneglazen voor de golfsport. Door middel van selectieve absorbatie kunnen terreinstructuren – zowel bij licht als schaduw – beter onderscheiden worden.

Onze 5 favoriete zonnebrillentrends voor zomer 2019 - Optiek Lammerant

SPIEGELGLAZEN

Zonnebrillen met spiegelglazen zijn niet meer weg te denken! Die trend is ook de glasfabrikanten ZEISS en Hoya niet ontgaan. In hun gamma zitten diverse spiegelcoatings voor zonneglazen op sterkte. Een greep uit het aanbod: opvallende spiegelkleuren in groen, blauw, rood, goud of zilver, maar ook zachtere tinten in brons of witgoud. In de winkel hebben we voorbeelden van de beschikbare opties. Vraag er gerust naar!

city lenses

City lenses of lichtgetinte zonneglazen zien we iets minder, maar worden bijvoorbeeld in de winter gedragen. Ook van deze zachte kleuren beschikken we over een uitgebreid kleurenpalet in de winkel.

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.