Multifocale contactlenzen

Multifocale contactlenzen

Lezen zonder leesbril, het kan dankzij multifocale contactlenzen. Progressieve lenzen sluiten het dragen van een bril niet uit. Ze zijn ook verkrijgbaar als daglens, voor wie slechts occasioneel lenzen draagt.

Lezen zonder leesbril

De lens in je oog is flexibel en kan zich platter of boller maken. Zo kan je op verschillende afstanden scherpstellen of accommoderen. Naarmate je ouder wordt, neemt de elasticiteit van de ooglens af. De lens wordt stugger, waardoor deze zich onvoldoende bol kan maken. Het beeld dat wordt waargenomen op gewone leesafstand is bijgevolg niet scherp meer. Gevolg: je krijgt het lastig bij het lezen van de kleine lettertjes. We noemen het presbyopie, een van nature voorkomende aandoening vanaf de leeftijd van 40 à 45 jaar.

  Leesproblemen kan je oplossen door middel van een aparte leesbril of een multifocale bril. Draag je liever geen bril, of toch niet altijd? Probeer dan multifocale contactlenzen, een discrete oplossing die zowel verkrijgbaar is in maandlenzen als daglenzen. Zo kan je jouw progressieve bril inruilen voor multifocale daglenzen tijdens het sporten of een avondje uit.

een onzichtbaar alternatief voor een multifocale bril

In een multifocale contactlens zitten, net zoals bij multifocale brillenglazen, verschillende sterktes verwerkt. Alleen werkt het design net een tikkeltje anders. Een multifocale contactlens werkt op vernauwing van de pupil. Waneer we lezen is de pupil kleiner dan bij het veraf kijken. Het leesgedeelte zit dan ook in het midden van de lens. De sterkte wijzigt geleidelijk aan naar de rand van de lens. De rand corrigeert op zijn beurt voor verder gelegen afstanden.

Een handige tip bij het lezen: zorg voor voldoende licht. De pupil wordt dan kleiner en zo geniet je optimaal van je multifocale lenzen.

Benieuwd of multifocale lenzen iets voor jou zijn en hoe alles in z’n werk gaat? Contacteer dan geheel vrijblijvend onze optiekzaak Lammerant in Deinze.

Sinds 2 november zijn er aangepaste richtlijnen om jouw bezoek aan onze winkel zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij werken vanaf heden, volgens onze normale openingsuren, verplicht op afspraak. Bedankt voor jullie begrip.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Bel ons gerust op 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak al dan niet nog mogelijk is.