Nachtzichtmeting

Een onscherp zicht in het donker of bij regen?

Zodra het vroeger donker wordt, merken heel wat mensen dat ze last hebben van een onscherp zicht in het donker. Vooral tijdens het rijden bij mist of regenweer, kan je hinder ondervinden. Denk maar aan verblinding door de koplampen van tegemoetkomende bestuurders, storende halo’s of een vertraagde waarneming van fietsers en verkeersborden.

Last van verminderd zicht of vermoeide ogen in het donker? Speel op zeker en kom vrijblijvend langs voor een nachtzichtmeting.

Nachtzichtmeting met Zeiss i.Profiler Plus

Glasfabrikant ZEISS ontwikkelde de i.Profiler Plus: een meetsysteem dat als het ware een vingerafdruk van de ogen neemt. En dat in amper 30 seconden. De i.Profiler meet jouw ogen op bij verschillende groottes van de pupilopening. Zo worden de reflexen van je ogen opgemeten in het schemerdonker en worden kleine, interne oogfouten waargenomen. Want net die foutjes zorgen voor onscherp zicht bij slecht weer of in het donker.

Het resultaat is een oogprofiel van beide ogen. De afwijkingen worden niet langer tot op een kwartje, maar tot op een honderdste nauwkeurig opgemeten. Had je bijvoorbeeld vroeger bij benadering -1,75, dan wordt dat nu exact -1,63. Een traditionele oogmeting houdt geen rekening met die interne afwijkingen. De standaard refractie corrigeert de ogen onder gemiddelde omstandigheden, wanneer je – net zoals overdag – een normale pupilopening hebt. Er wordt enkel gemeten op het centrum van de pupil.

Een uniek brillenglas voor een scherp zicht ‘s nachts

Op het scherm van de i.Profiler overlopen we samen met jou de resultaten van de meting. Zo gaan we na of jij al dan niet baat hebt bij glazen met de nachtzichttechnologie van Zeiss. De meetresultaten combineren we met je voorschrift. Vervolgens verwerkt glasfabrikant Zeiss ze in een uniek, geïndividualiseerd brillenglas met i.Scription-technologie.

De voordelen van een nachtbril met i.Scription technologie:

  • Een scherper en ontspannen zicht: zowel ’s nachts als overdag.
  • Minder schittering: Aanzienlijk minder last van hinderlijke reflecties, halo’s en verblinding door straatverlichting of de koplampen van tegenliggers.
  • Intensere kleuren: Geniet van een betere kleurbeleving en meer contrast, zowel ’s nachts als overdag.

De ZEISS i.Scription technologie kan zowel op unifocale als multifocale brillenglazen toegepast worden. Geniet van een haarscherp zicht én verhoogde veiligheid tijdens het autorijden.

Nachtbril kopen? Een bril die helpt bij 'nachtblindheid' - Optiek Lammerant

Nieuwe (zonne)bril nodig? Maak hier je afspraak.

Een nieuwe bril of aanpassing van je bestaande brillenglazen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak voor een oogmeting. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven