Oogmeting

Refractie of oogmeting

Ervaar je een wazig zicht tijdens het autorijden? Doen de kleine lettertjes nogal vervelend en houd je de krant verder weg om vlot te kunnen lezen? Indien je geen voorschrift van de oogarts hebt, kan je bij ons terecht voor een professionele oogmeting door een van onze erkende opticien-optometristen.⁠ Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak.

Kinderen jonger dan 18 jaar gaan best naar de oogarts, want in sommige gevallen hebben zij recht op een extra tegemoetkoming.

Kom langs voor een gratis, professionele oogmeting of refractie
Kom langs voor een gratis, professionele oogmeting of refractie

Professionele oogmeting

Kom je binnenkort langs voor een nieuwe bril of zonnebril op sterkte? Of misschien zijn je bestaande brillenglazen aan vervanging toe? Dan controleren we eerst je brilsterkte door middel van een oogmeting of refractie. Wie geen tijd vindt om naar de oogarts te gaan, kan ook bij optiek Lammerant terecht voor een professionele en nauwkeurige oogmeting.

Ons team bestaat uit ervaren en erkende opticien-optometristen die met de nodige kennis de brilsterkte bepalen. Het onderzoek omvat:

  1. Een controle van jouw visus met je huidige bril (of zonder bril indien je nog geen bril draagt)
  2. Een objectieve of computergestuurde meting met de i.Profiler Plus
  3. Een subjectieve oogmeting door één van onze optometristen aan de hand van een digitale test
Kom langs voor een gratis, professionele oogmeting of refractie

Gratis oogmeting

Bij aankoop van een (zonne)bril op sterkte, brilglazen of contactlenzen bieden wij een gratis oogtest aan. Kom je pas enkele dagen na de oogmeting, samen met je partner bijvoorbeeld, een brilmontuur kiezen? Dan verrekenen we de eerder aangerekende oogmeting op het moment van aankoop.

Houd ik mijn lenzen in voor de oogmeting?

Voor het uitvoeren van een oogmeting of refractie moeten de contactlenzen uit. Bovendien is het aangeraden de uren voor de oogtest geen lenzen te dragen. Heb je de contactlenzen slechts een tweetal uurtjes in of gaat het om een lichte correctie, dan kan dit in principe geen kwaad.

Heb je een zwaardere sterkte en wens je een nieuwe oogmeting? Draag die dag geen contactlenzen, maar een bril en kom – als het kan – in de ochtend langs. Draag je harde lenzen en moeten deze aangepast worden? Zorg dan dat je zeker 2 weken een bril draagt. Zo zijn we zeker dat de nieuwe meting correct is.

Kom langs voor een gratis, professionele oogmeting of refractie

Oogmeting bij kinderen

Heeft jouw kind een bril nodig? Een ouder kind zal hoogstwaarschijnlijk zelf aangeven dat hij niet goed ziet, hoofdpijn heeft… Bij peuters en kleuters is dit niet altijd gemakkelijk te herkennen. Enkele mogelijke signalen waar je op kan letten:

  • Je kind houdt een boek heel dichtbij, gaat dicht bij tv zitten…
  • Hij of zij knijpt een oog toe om met het ‘betere oog’ te kijken
  • Je kind klaagt over hoofdpijn / vermoeide ogen / droge of geïrriteerde ogen

Wat dan? Sowieso ga je met je kind naar de oogarts. De oogarts kan de evolutie van de brilsterkte nauw opvolgen. Met het voorschrift van de oogarts ga je vervolgens naar de opticien. Het bevat de brilsterkte en aanvullende informatie waarmee wij de brillenglazen kunnen bestellen en monteren. Bovendien hebben kinderen tot en met 18 jaar recht op een extra tegemoetkoming van het RIZIV. Je hebt echter een voorschrift van de oogarts nodig voor die teruggave.

Controle van de oogdruk of een medisch oogonderzoek? In dat geval is de raadpleging van een oogarts noodzakelijk.

Nieuwe (zonne)bril nodig? Maak hier je afspraak.

Een nieuwe bril of aanpassing van je bestaande brillenglazen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak voor een oogmeting. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven