Nachtzichtmeting

Nachtzichtmeting

Aan de hand van een nachtzichtmeting kunnen we interne fouten opsporen die je zicht in het donker beperken. Daar houdt men bij een traditionele oogmeting namelijk geen rekening mee. De standaard refractie corrigeert de ogen onder gemiddelde omstandigheden, wanneer je – net zoals overdag – een normale pupilopening hebt. Er wordt enkel gemeten op het centrum van de pupil.

i.Profiler Plus

Glasfabrikant ZEISS ontwikkelde de i.Profiler Plus: een meetsysteem dat als het ware een vingerafdruk van de ogen neemt. De i.Profiler meet jouw ogen op bij verschillende groottes van de pupilopeningen. Zo worden ook de reflexen van je ogen opgemeten in het schemerdonker en worden kleine, interne oogfouten waargenomen. Het zijn net die foutjes die zorgen voor onscherp zicht bij slecht weer, schemerige omstandigheden of ‘s nachts.

Het resultaat is een oogprofiel van beide ogen. De afwijkingen worden niet langer tot ‘een kwartje’, maar tot op een honderste nauwkeurig opgemeten. Had je bijvoorbeeld vroeger bij benadering -1,75, dan wordt dat nu exact -1,63.

geindividualiseerde brillenglazen met i.Scription technologie

Op het scherm van de i.Profiler overlopen we samen met jou de resultaten van de meting. Zo gaan we na of jij baat zou hebben bij nachtzichtglazen van ZEISS.

Met de verkregen informatie laten we geïndividualiseerde brillenglazen met de i.Scription-technologie maken, geoptimaliseerd voor jouw ogen. Dankzij de i.Scription technologie ervaar je een scherper en meer ontspannen zicht, zowel ’s nachts als overdag. Je ervaart een betere kleurperceptie en meer contrast en vervelende reflecties en halo’s verminderen aanzienlijk. Dit resulteert in een verhoogde veiligheid, bijvoorbeeld tijdens het autorijden.

Last van verminderd zicht of vermoeide ogen in het donker? Speel dan op zeker en kom vrijblijvend langs voor een nachtzichtmeting.

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.