Persol zonnebrillen

Persol zonnebrillen staan synoniem aan Italiaans vakmanschap. In 1917, in de stad Turijn, begint fotograaf en opticien Giuseppe Ratti met het vervaardigen van zonneglazen voor piloten. Zijn ambitie is om hen te beschermen tegen licht, zon, weer en wind. De merknaam Persol is dan ook afgeleid van Per il Sole, Italiaans voor ’voor de zon’. Het succes laat niet op zich wachten en de ‘Protector’ zonnebril wordt al snel dé favoriet van strijdkrachten en piloten van de Italiaanse luchtmacht.

Met het ontwerpen van zonnebrillen gaat Ratti’s avontuur van start. Tegenwoordig brengt Persol ook optische brillen uit.

Persol, 100% Italiaans vakmanschap

Elke zonnebril wordt vakkundig met de hand vervaardigd en straalt de stijlvolle Italiaanse sfeer uit die zo kenmerkend is voor het merk. Persol zonnebrillen herken je meteen aan de metalen pijl op beide hoekstukken van iedere montuur, een verwijzing naar het zwaard van Romeinse krijgers. De unieke ‘Meflecto’, een techniek waardoor de veren flexibel zijn en de druk op de slaap vermindert, maakt Persol brillen en zonnebrillen een technisch hoogstandje.

Verschillende filmiconen schitterden op het scherm met een Persol zonnebril. Zo lieten Pierce Brosnan en Daniel Craig zich van hun beste kant zien in de Bond films, maar ook Tom Cruise en Steve McQueen gaven het merk mee faam. De gelimiteerde heruitgaves van de Steve McQueen zonnebril zijn dan ook steeds een gigantisch succes.

Persol zonnebrillen - Italiaans vakmanschap voor dames en heren
Persol zonnebrillen - Italiaans vakmanschap voor dames en heren
[products_by_brand brand=”Persol” count_of_products=”12″]

Op zoek naar een nieuwe (zonne)bril? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril of zonnebril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste Persol zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven