5 brillentrends voor zomer 2024

Benieuwd naar de mooiste brillentrends voor deze zomer? Van oversized zonnebrillen tot de comeback van de pilotenbril… Ontdek hier dé 5 musthave brillentrends voor zomer 2024!

Dé 5 brillentrends voor zomer 2024

1. Camel(eon)

Een zonnebril in een stijlvolle & tijdloze kleur? Bye bye black, hello camel! Deze zomer wordt camel ongetwijfeld dé trendkleur in brillenland. Bij heel wat merken, zoals Gucci, Zegna of Persol, spotten we variaties op deze warme, aardse kleur. Dat gaat van zonnebrillen in zomerse terracotta schakeringen tot brillen in een egale, roestige tint. Onze collega Cedric draagt hier een zonnebril van het Italiaanse brillenmerk Persol.

Mag het nog wat fleuriger voor jou? Kom dan zeker eens snuisteren tussen de kleurrijke zonnebrillen van Emmanuelle Khanh, Steve McQueen of Chloé. Of scroll snel verder en ontdek nog meer brillentrends voor zomer 2024.

Gespot bij: Gucci, Zegna, Saint Laurent, Persol, Steve McQueen…

5 brillentrends zomer 2024 - Optiek Lammerant Deinze
5 brillentrends zomer 2024 - Optiek Lammerant Deinze
5 brillentrends zomer 2024 - Optiek Lammerant Deinze

2. Go big or go home

In 2024 gaan we opnieuw voor oversized! De vele mini brilletjes van het voorbije seizoen maken stilaan plaats voor grote, glamoureuze zonnebrillen. Dat doet ons meteen dromen van de brillenmode uit de jaren ’70. Denk maar aan de ronde zonnebril van voormalig first lady Jackie O of het stijlvolle vierkante exemplaar van Brigitte Bardot. Aaaah, nostalgie…

Ben jij van het idee ‘minimum effort, maximum impact’? Combineer jouw minimalistische outfit met een opvallende statement zonnebril én je kan zo de deur uit! Penelope draagt hier een Gucci zonnebril met de typerende vorkveer.

Eerder in een dromerige stemming? Kies dan voor een fleurige maxi dress met een ultravrouwelijke zonnebril.

Gespot bij: Gucci, Chloé, Tom Ford, Loewe, Dita, Dior…

5 brillentrends zomer 2024 - Optiek Lammerant Deinze

3. De comeback van de pilotenbril

Piloten(zonne)brillen maken deze zomer een ware comeback! De zogeheten ‘aviator style’ voegt moeiteloos een vleugje avontuurlijke flair toe aan jouw look.

De pilotenbril is er voor dames en heren, én komt in heel wat verschillende vormen en stijlen: van een stoer, vierkant exemplaar in acetaat tot een afgerond model in goudkleurig metaal. Kies jij voor een tijdloze, metalen montuur of een eigentijdse interpretatie met moderne details?

Dankzij z’n grote glazen en het vaak ietwat gebogen design biedt een piloten zonnebril optimale bescherming tegen het felle zonlicht en schadelijke uv-straling.

Gespot bij: Tom Ford, Dita, Zegna, Steve McQueen, Persol, Gucci…

5 brillentrends zomer 2024 - Optiek Lammerant Deinze

4. Cat-eye

Cat-eye zonnebrillen zijn deze zomer een absolute musthave voor dames die op zoek zijn naar een vleugje vintage glamour. Met hun kenmerkende vlindervorm voegen ze een dosis elegantie toe aan elke outfit, of je nu op het strand ligt of door de stad slentert. Filmiconen als Audrey Hepburn and Marilyn Monroe waren dan ook grote fan van deze vrouwelijke look.

Ga jij voor een ware statement look? Kies dan voor een ultra-vrouwelijk exemplaar met spitse hoeken en een flinke dosis attitude. Christa koos alvast voor dit exemplaar van Tom Ford. Liever een subtieler design? Dan is een cat-eye zonnebril met een zacht, vlindervormig frame vast wat voor jou!

Gespot bij: Loewe, Dior, Celine, Tom Ford, Chanel…

5. Trend alert!

We brachten het vorig seizoen al eens ter sprake… Ronde brillen verdwijnen langzaamaan van het toneel en maken plaats voor hoekige monturen. Zo zijn er enerzijds hippe, vierkante (zonne)brillen in acetaat. Ze garanderen je een karaktervolle en moderne uitstraling.

Anderzijds spotten we heel wat speelse 6- of 8-hoekige frames. En dat die vrolijke vorm ook jullie harten verovert, dat merken we in de winkel. Onze collega Ellen draagt hier een zonnebril van Isabel Marant.

Gespot bij: Tom Ford, Etnia Barcelona, Isabel Marant, Anne & Valentin, Chanel…

Kom passen in de winkel

Kom de mooiste brillenmode en leukste trends nu zelf proberen in de winkel. Wij begeleiden jou graag in je keuze. Neem in afwachting gerust een kijkje op onze Instagram account. Je ontdekt er meer over onze new arrivals, acties en events!

5 brillentrends zomer 2024 - Optiek Lammerant Deinze

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Winkelwagen
Scroll naar boven