Autobril

Veilig rijden met de auto dankzij ZEISS Drivesafe brilglazen

Spendeer je heel wat uren achter het stuur? Denk maar aan vrachtwagenbestuurders, een taxichauffeur of zelfs een vertegenwoordiger. Dan kan je optimaal visueel comfort halen uit een aangepaste bril. De ZEISS DriveSafe brillenglazen draag je de hele dag door, maar zijn geoptimaliseerd voor het verkeer.

Dankzij het unieke design van dit glas, geniet je van een veiliger en ontspannen zicht tijdens het rijden.

Een bril voor auto te rijden? Een autobril met ZEISS Drivesafe brilglazen
Een bril voor auto te rijden? Een autobril met ZEISS Drivesafe brilglazen

Veilig in het verkeer met een autobril

Wist je dat een autobril rijden veiliger en meer ontspannen kan maken? Rijden bij slechte weersomstandigheden zoals schemer, neerslag of mist, kan voor stress zorgen. Vooral op ongekende wegen kan dit een onzeker gevoel  veroorzaken.

Heb ook jij regelmatig een onveilig gevoel tijdens het rijden bij regenweer of in het donker? Moet je dikwijls knipperen om een scherp beeld te krijgen? Dan ben je misschien wel geholpen met een autobril op sterkte. Bovendien is gemiddeld 83% van de brildragers ook bestuurder. Reden te meer om een veilig rijgedrag na te streven.

Vaak voorkomende problemen bij autobestuurders:

  • Beperkt zicht bij slechte weersomstandigheden waardoor je objecten of personen niet snel genoeg opmerkt
  • Verblinding door de koplampen van tegemoetkomend verkeer
  • Moeite met het wisselend focussen tussen de weg, het dashboard en de autospiegels

De voordelen van het ZEISS DriveSafe brillenglas

Daarom ontwikkelde glasfabrikant ZEISS de DriveSafe brillenglazen, geoptimaliseerd voor het autorijden. Je kan deze autobril met DriveSafe glazen de hele dag door dragen, maar dankzij het unieke design geniet je van een comfortabeler zicht tijdens het rijden.

Drie elementen maken dit brillenglas zo uitzonderlijk:

1. Luminance Design™ technology: De oogpupil reageert op lichtintensiteit. Hij is klein bij veel daglicht en groot in het donker. Bij weinig licht is de pupildiameter noch groot noch klein. De Luminance Design technologie herstelt het natuurlijk zicht in deze moeilijke omstandigheden.

2. DuraVision DriveSafe ontspiegeling: Deze coating filtert een deel van het blauwe lichtspectrum, onder meer de golflengtes uitgestraald door koplampen van auto’s met XENON- of LED-technologie. Hierdoor wordt de verblinding met zo’n 64% beperkt.

3. Een aangepast design: het brildesign van de multifocale DriveSafe brillenglazen beschikt over een tot 14% bredere vertezone en een tussenzicht dat tot 43% groter is. In de ontwikkeling van dit design is rekening gehouden met de beweging van de ogen tijdens het autorijden.  Zo heb je een duidelijk zicht op het wegdek, je dashboard en in de achteruitkijk- en zijspiegels.

Wie draagt zo’n autobril?

De DriveSafe brilglazen zijn uitermate geschikt voor mensen die vaak op baan zijn, zoals een werfleider, vertegenwoordiger, chauffeur… In principe kan iedereen die zich graag wat zekerder wil voelen in het verkeer een autobril dragen: gezinnen met kleine kinderen of oudere personen. Denk niet alleen aan jouw veiligheid, maar ook aan dat van de mensen rondom jou.

Gecombineerd met de i.Scription nachtzichttechnologie van ZEISS, bieden de DriveSafe brillenglazen het ultieme rijcomfort.

Meer weten? Kom vrijblijvend langs in de winkel.

Autobril nodig? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting en eventueel een bijkomende nachtzichtmeting? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven