Zachte lenzen

Optimaal draagcomfort met zachte contactlenzen

Sinds het bestaan van zachte lenzen, is het draagcomfort van lenzendragers enorm gestegen. De gladheid van het materiaal vraagt nauwelijks gewenning en de hoge zuurstoftransmissie houdt de ogen fris én gezond.

Er bestaan zowel zachte dag- als maandlenzen, evenals unifocale, torische of multifocale zachte contactlenzen. Probeer het gewoon zelf!

Zachte lenzen kopen? Alle info rond zachte contactlenzen
Zachte lenzen kopen? Alle info rond zachte contactlenzen

Wat zijn zachte lenzen?

Naast harde lenzen, bestaan er zachte contactlenzen. De meerderheid van de bevolking draagt zachte lenzen. De term ‘zacht’ verwijst naar het flexibele polymeer-materiaal waaruit ze gemaakt zijn, maar zegt niks over de draagtijd. Je kan kiezen voor daglenzen, weeklenzen, tweewekelijkse lenzen of maandlenzen. De draagtijd is afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen.

Bovendien bestaan er zowel unifocale, multifocale als torische lenzen op sterkte. Contactlenzen kunnen we dus indelen volgens hardheid, draagtijd of correctie.

Vlotte gewenning & maximaal comfort

Het meeste gebruikte materiaal voor de productie van zachte contactlenzen is silicone hydrogel. Het gladde materiaal zorgt voor minimale wrijving met de oogleden en draagt bij aan maximaal comfort. Wie voor een eerste keer lenzen probeert, heeft nauwelijks tijd nodig om te wennen.

Bovendien zijn zachte contactlenzen extra zuurstofdoorlaatbaar, wat bijdraagt aan de gezondheid van de ogen. Silicone hydrogel lenzen, bij voorkeur daglenzen, zijn bovendien uitermate geschikt voor mensen met droge ogen.

Heb je last van contactlenzen die snel vuil worden of oogallergieën? In dat geval zijn zachte hydrogel contactlenzen een beter alternatief. Op de gladde siliconelaag van de eerder genoemde silicone hydrogel lenzen, ontstaan namelijk sneller eiwitafzettingen. Na enige tijd zal je een minder zuiver beeld ervaren.

Zachte lenzen worden – met dank aan innovatieve technieken – continue aan de behoeftes van de bevolking aangepast. Zo geniet jij van een scherp zicht mét optimaal draagcomfort.

Onderhoud zachte contactlenzen

Hoe moet je zachte lenzen schoonmaken? Naar gelang de draagtijd van de lenzen moet je al dan niet een onderhoud uitvoeren. Zachte maandlenzen reinig je elke dag bij het uitnemen. Je vult de houder met vloeistof en laat de lenzen een nacht reinigen. Bewaar de lenzen niet in water!

Daglenzen gooi je na het dragen, aan het einde van de dag, weg. Een stofje of vlekje op de daglenzen? Dan kan je zachte daglenzen gerust schoonmaken met dezelfde producten als voor zachte maandlenzen. Spoel de lenzen nooit met water.

Lenzen bestellen

Altijd al eens lenzen willen proberen? Kom langs in de winkel, dan bekijken we samen welke contactlens het best past bij jou. We leggen jou alles stap voor stap uit, waarna je zelf aan de slag gaat met een proefpakket.

Wil je zachte contactlenzen (met cilinder) bestellen bij optiek Lammerant? Denk maar aan de Air Optix maandlenzen of de Precision1 daglenzen? Dat kan online via het formulier op onze website of door ons telefonisch een seintje te geven.

Meer weten over zachte lenzen? Maak hier je afspraak.

Krijg je graag meer informatie over zachte contactlenzen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven