Over optiek Lammerant

Welkom bij optiek Lammerant in Deinze

Jouw bril is niet enkel het verlengde van je persoonlijkheid, maar moet ook bij je gezicht passen. Bij de zoektocht naar de perfecte montuur, spelen heel wat factoren mee. Een ruim assortiment is alvast een goed begin, want bij ieder gezicht en karakter hoort een verschillende bril. Daarom volgen wij de laatste modetrends voor jou op de voet. Als vakspecialisten in hart en nieren, beschikken we bovendien over een geoefend oog. Gelaatstrekken analyseren en je daarbij perfect passende monturen aanreiken, is zowat onze tweede natuur. Ook op de dienst na verkoop en de punctuele plaatsing van brillenglazen zijn we bij optiek Lammerant terecht heel trots.

Tot jouw dienst staan ervaren en professionele mensen met passie voor het vak. Elk van ons probeert jou een unieke belevenis te schenken en je optimaal te helpen bij de zoektocht naar jouw nieuwe bril. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent en halen alles uit de kast om een bevredigend resultaat te bekomen.

Sinds 1958

Wist je dat Optiek Lammerant al bestaat sinds 1958? Toen stampte Eric Lammerant de zaak uit de grond. Elf jaar later kwam Christa hem vergezellen. Lieven De Clercq, de huidige zaakvoerder, leerde er na zijn opleiding tot opticien de kneepjes van het vak. Later nam hij de zaak over onder de bestaande naam. Een naam die misschien wel een belletje doet rinkelen, want Optiek Lammerant is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de optieksector.

Wil je op de hoogte blijven van ons dagelijks reilen en zeilen? Volg optiek Lammerant op FacebookInstagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Maak kennis met team Lammerant

Over ons: het team achter brillenwinkel optiek Lammerant

Lieven

Maak kennis met Lieven, alias ’the chef’ van team Lammerant. Die bijnaam kreeg hij, deels omdat hij zaakvoerder is, maar vooral omdat hij heel graag eet en kookt. Wie Lieven goed kent, weet dat hij regelmatig van bril wisselt. Soms spot je hem met een strakke of massieve look, maar heel vaak een kleurrijke montuur. Vooral de fluo kleurtjes van het Belgische brillenmerk Theo zijn een favoriet!

Lieven houdt wel van een uitdaging op het gebied van montages, denk maar aan op-maat-gemaakte glasbrillen. Ook voor professionele oogonderzoeken of een Low Vision test ben je bij hem aan het juiste adres.

Over ons: het team achter brillenwinkel optiek Lammerant

Christa

Christa was er van bij ‘t prille begin bij, maar is nog steeds up to date met wat leeft binnen de optiekwereld. Ze heeft haar jarenlange ervaring en kennis doorgegeven aan het volledige team. Daarnaast ontfermt Chris zich over de aankoop van collecties. ‘We bezoeken jaarlijks een aantal beurzen in binnen- en buitenland, op zoek naar hippe en stijlvolle (zonne)brillen. Optiek Lammerant is vaak pionier op het gebied van nieuwe brillenmode. Het vinden van die toppers voor onze modebewuste klanten, daar kick ik op.’

In haar vrije tijd vind je Christa achter het kookfornuis, gaat ze op citytrip of geniet ze van een ontspannen wandeling aan de kust. En ze is altijd in voor een taartje bij de koffie.

Over ons: het team achter brillenwinkel optiek Lammerant

Josfien

Met zo’n 10 jaar dienst op de teller heeft Josfien al een hele collectie brillen, maar ze is vooral gek op zonnebrillen. ‘Zodra er nieuwe sunnies toekomen, gaat het van ooeeh en aaah. Ik krijg nu al keuzestress.’ Waar deze opticien-optometrist happy van wordt: het vinden van dé perfecte bril en zo een smile op iemands gezicht toveren.

Daarnaast is Josfien marketingverantwoordelijke bij optiek Lammerant. Ze verzorgt de content op social media, de website en webshop. Hoe haar ideale zondag eruit ziet? Koffie, croissants en een wandeling met Rikky, de mooiste teckel op de aardbol (al is ze misschien wat bevooroordeeld).

Over ons: het team achter brillenwinkel optiek Lammerant

Jolyce

Ben je een eeuwige twijfelaar? Jolyce helpt jou met veel enthousiasme de juiste keuze maken. Ben je jouw huidige montuur meer dan beu? Geef haar dan carte blanche in je zoektocht naar een nieuwe bril. Dat kan wel eens eindigen met een uitspraak als ‘Deze bril zou ik zelf nooit uitgekozen hebben, maar ik vind het resultaat super mooi!’.

Als ze jou niet aan het verleiden is met de nieuwste brillenmode, vind je Jolyce waarschijnlijk voor een computerscherm. Als marketingverantwoordelijke voor onze concept store Frames and Faces, beheert ze er de sociale media accounts, website en webshop.

Over ons: het team achter brillenwinkel optiek Lammerant

Ellen

Ellen is de benjamin van Team Lammerant. Tijdens haar studie liep ze stage bij optiek Lammerant, dus ze is voor sommigen van jullie vast geen vreemd gezicht. Ellen helpt jou met veel plezier bij het kiezen van een nieuwe (zonne)bril. Daarnaast kan je altijd bij haar terecht voor een grondige oogmeting of vragen omtrent de keuze van je brillenglazen.

Samen met collega’s Josfien en Jolyce helpt Ellen jou ook bij Frames and Faces ‘the perfect match’ vinden.

Over ons: het team achter brillenwinkel optiek Lammerant

Cedric

Ken jij Cedric al? Om al dat vrouwelijk geweld wat in balans te brengen, kwam C’tje in 2020 ons team vergezellen. En omdat ie een krak is in atelierwerk natuurlijk! Na de werkuren, laat Cedric zich graag verwennen op restaurant. ‘Te beginnen met een pisco sour! En als er steak met frietjes op de kaart staat, ben ik al helemaal verkocht. Welk sausje? Bearnaise natuurlijk!’

Voor Cedric geen luie vakantie aan de rand van het zwembad. Elk jaar gaat hij met z’n hele gezin skiën. ‘Ik houd wel van wat avontuur. In mijn vrije tijd ga ik vaak zwemmen of maak ik een ritje met de moto.’

Over ons: het team achter brillenwinkel optiek Lammerant

Ruth

Een vraag over contactlenzen? Dan ben je bij onze lenzenspecialiste Ruth aan het juiste adres. Als opticien-optometrist helpt ze graag jong en oud met een oogmeting, contactlenzen of het kiezen van stijlvolle (zonne)bril. Wanneer vertegenwoordigers langskomen met de nieuwste collectie, is ons Ruth er als de kippen bij om de laatste modellen te ontdekken.

‘In mijn vrije tijd hou ik van een stevige wandeling in de natuur. Zo heb ik al vele kilometers in de Oostenrijkse bergen op de teller staan. Een goede portie vitamine D, een mooie zonnebril op en mijn dag kan niet meer stuk!’

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven