Heren brillen

Herenbrillen voor elk type man

Is de tijd rijp voor een hip en stijlvol brilmontuur voor heren? Bij optiek Lammerant vind je een ruim assortiment brillen voor mannen: van een speelse, ronde bril tot een sportieve pilotenbril (of aviator bril).

Heb je een groot gezicht, een hoekige kaaklijn of brede neusbrug? We hebben voor elke man de juiste herenbril in huis! Bovendien kan je kiezen uit meer dan 40 verschillende brillenmerken. Denk maar aan designerbrillen van Dior, Tom Ford of Cartier, maar evengoed kleurrijke brillen van Theo of Anne & Valentin.

Brillen voor mannen - stijlvolle en hippe brilmonturen voor heren
Brillen voor mannen - stijlvolle en hippe brilmonturen voor heren

Brillen voor mannen met en zonder sterkte

Om jouw bril op sterkte te maken, hebben we eerst en vooral de juiste gegevens nodig. We bekijken het voorschrift van de oogarts of bepalen jouw brilsterkte door middel van een oogmeting. Met die info beslissen we welk type herenbril je nodig hebt. Wordt het een unifocale bril of een multifocale bril?

Bovendien kan het resultaat van de oogmeting bepalend zijn bij de keuze van jouw brilmontuur. Wie bijvoorbeeld een hoge negatieve of hoge positieve brilsterkte heeft, kiest best geen té grote bril.

Tegenwoordig is een bril meer dan een hulpmiddel om goed te zien. Een mooie mannenbril is ook een stijlvol accessoire om er goed uit te zien. De voorbije jaren verkochten we steeds vaker brilmonturen voor heren zonder sterkte. Wel wordt er dikwijls geopteerd voor een bril zonder sterkte, maar met blauw filter glazen. Dergelijke blue-block glazen filteren het blauwe licht dat digitale schermen uitstralen. Zo bieden ze een relaxed en comfortabel zicht bij langdurig computerwerk.

Brilmonturen voor heren: voor ieder wat wils

In de winkel kan je ons uitgebreid aanbod herenbrillen proberen. Naast de brilsterkte, spelen namelijk heel wat andere fysieke elementen een rol: de pupilafstand, de vorm van je gezicht, de kleur van je ogen, teint van je huid… We hebben ongetwijfeld ook voor jou de perfecte mannen bril in huis!

Een vierkante herenbril of liever een ronde montuur?

Er bestaan heel wat verschillende mannenbrillen: het klassieke rechthoekige model, een ronde herenbril, een discrete glasbril zonder rand… Of misschien heb je altijd al een vintage pilotenbril willen passen. Een ruim assortiment is alvast een goed begin, want bij ieder gezicht past een andere bril. Met meer dan 60 jaar ervaring –  optiek Lammerant bestaat sinds 1958 – beschikken we bovendien over een geoefend oog. Gelaatstrekken analyseren is zowat onze tweede natuur.

Hebben brillen ook maten? Ja, net zoals bij schoenen en kledij, hebben brillen verschillende maten. De diameter van het brillenglas en de breedte van de neusbrug bepalen de maat. Heb je een brede neus, dan zal een herenbril met een grote neusmaat mooier en comfortabeler passen dan een bril met een smalle neusbrug. Heb je een grote pupilafstand (dat wil zeggen dat je ogen ver uit elkaar staan), dan zoeken we samen naar een montuur waarbij jouw ogen nog steeds centraal door het brillenglas kijken.

Een mannen bril in titanium, acetaat of een hoornen montuur?

Niet enkel de vorm en maat, maar ook het materiaal van je nieuwe bril is belangrijk. Zo zijn er acetaten brillen, titanium herenbrillen, brilmonturen in hout, leder of hoorn…. Titanium is een roestvrij, anti-allergeen materiaal dat uitermate geschikt is voor mensen met een metaalallergie. Een titanium bril is tegelijkertijd vederlicht en ijzersterk. Dat maakt een montuur in titanium een duurzame keuze waar je jarenlang geniet van hebt.

Je leest het goed, er zijn heel veel brillen voor heren. Er is altijd wel een bril die perfect bij jou past.

De hipste brillenmerken voor heren

Bij optiek Lammerant vind je meer dan 40 brillenmerken onder een dak. Enkele van onze designer brillenmerken voor mannen: Dior, Tom Ford, Persol, Dita, Saint Laurent, Prada, Gucci… Naast de gekende topmerken bieden we ook een plaats aan heel wat andere labels. We denken meteen aan de kleurrijke monturen van het Belgische brillenmerk Theo of Anne & Valentin. Wie op zoek is naar een discrete herenbril is bij Lindberg of Cartier aan het juiste adres! Houd je het graag minimalistisch en tijdloos? Probeer dan zeker de mannen brillen van Garrett Leight, Giorgio Armani of Ahlem.

Je leest het, heren brillen zijn er in allerlei vormen, maten, materialen en kleuren. Kies vooral een bril waar jij je goed bij voelt én past bij je gezicht. Wij volgen sowieso de modetrends voor jou op de voet. Zo ben je zeker dat je bij ons steeds de nieuwste brillenmode voor mannen kan passen.

Herenbril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven